Gözlük kullanılmasına rağmen uzak yazılar okunaklı değil

ewquis

Decapat
Şöyle ki, 5 yıldır gözlük takıyorum. Gözlerimde şu an 2.25 miyop ve 1.25 astigmat var. Sorun şu, benim abim de gözlük takıyor, numaralarımız çok yakın, onda da astigmat ve miyop var, ama ben uzaktaki
orta büyüklükte ve küçük yazıları net göremiyorum. Abim ise 15 yıldır gözlük takıyor ve küçük yazıları bile aşırı derecede iyi okuyabiliyor. Ben hiç bir zaman uzaktaki yazıları ne tam net görebildim ne de yazıların hatları net olsa bile okuyabildim. Hep uzak yazılara gözlerim kısık bakıyorum. Böyle bir şey yaşayan var mı? astigmattan dolayı mı bunu yaşıyorum, doktor yanlış mı ölçüm yapıyor ? normal mi bu ya? Her sene muayene oluyorum sonuç aynı.

Hocam Sağ ve Sol gözünüzü sırasıyla kapatarak dener misiniz durum aynı mı?

1746738829367.png

Hocam Sağ ve Sol gözünüzü sırasıyla kapatarak dener misiniz durum aynı mı?

Eki Görüntüle 2487046
biraz uzağa tuttum telefonu, en alt 3 sıra iki gözümde de bozulmaya başladı gözlükle denedim, tabi bunu telefondan yapmam ne kadar doğru sonuç verir bilmiyorum ama, benim bahsettiğim Örneğin ben okulda hep en önde oturuyorum, 2. sıraya geçince yazılar birbirine girmeye başlıyor, seçemiyorum

Biraz uzağa tuttum telefonu, en alt 3 sıra iki gözümde de bozulmaya başladı gözlükle denedim, tabii bunu telefondan yapmam ne kadar doğru sonuç verir bilmiyorum ama, benim bahsettiğim Örneğin ben okulda hep en önde oturuyorum, 2. sıraya geçince yazılar birbirine girmeye başlıyor, seçemiyorum
Abinize kıyasla aradaki farkı tam olarak anımsamam mümkün değil, ama gözleriniz eğer yukarıda belirtmiş olduğunuz. Derecede bozuksa tamamen kişisel bir algıdan kaynaklı olabilir. Yoksa herhangi bir yan varsayım sunmak doğru olmaz. Bende de astigmat mevcut hocam çok küçük diş macunu kutusuna benzer kutulara yazılan yazıları okumakta güçlük çekiyorum doğrusu.

Abinize kıyasla aradaki farkı tam olarak anımsamam mümkün değil, ama gözleriniz eğer yukarıda belirtmiş olduğunuz. Derecede bozuksa tamamen kişisel bir algıdan kaynaklı olabilir. Yoksa herhangi bir yan varsayım sunmak doğru olmaz. Bende de astigmat mevcut hocam çok küçük diş macunu kutusuna benzer kutulara yazılan yazıları okumakta güçlük çekiyorum doğrusu.
o kadar minik yazıları tabi ki mükemmel görmeyi beklemiyorum ama ne bileyim tabelaları zor görüyorum mesela. Yani bulanık değil ama seçemiyorum gibi bir şey. Ve her numara değişiminde aynı şey oluyor. Ve numara değiştiğimde 1-2 ay iyi görsem de sonra netlik gidiyor. Buna sinirleniyorum. Camları ikidebir değiştiremem. Cam Fiyatı 2500 tl. Belli bir mesafe var ötesi yok. Mesela gelen otobüsün yazısını göremiyorum. Direksiyon dersi alıyorum, numaralı dubaları seçemedim ya.

o kadar minik yazıları tabi ki mükemmel görmeyi beklemiyorum ama ne bileyim tabelaları zor görüyorum mesela. Yani bulanık değil ama seçemiyorum gibi bir şey. Ve her numara değişiminde aynı şey oluyor. Ve numara değiştiğimde 1-2 ay iyi görsem de sonra netlik gidiyor. Buna sinirleniyorum. Camları ikidebir değiştiremem. Cam Fiyatı 2500 tl. Belli bir mesafe var ötesi yok. Mesela gelen otobüsün yazısını göremiyorum. Direksiyon dersi alıyorum, numaralı dubaları seçemedim ya.
Durumunuz düşündüğümden de zormuş hocam. Lazer çizdirme yöntemi hiç düşündünüz mü?

Durumunuz düşündüğümden de zormuş hocam. Lazer çizdirme yöntemi hiç düşündünüz mü?
Lazer düşünmedim. Açıkcası korkutuyor beni. Bir de benim gözlerim mavi renk. Lazerden sonra Daha da çok ışık falan etkiler belki diye korkuyorum. Gözlük takmaktan hiç bir zaman şikayetim olmadı ama bu netlik mevzusu sinirimi bozuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı