GOG Galaxy Üzerinden Veri Sızıntısı Yaşanıyor

omerkombat545

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

GOG Galaxy, asıl olarak GOG.com'dan aldığımız oyunları oynayabilmemiz için kullanılan resmi Launcherdır. Bunun yanı sıra, ekstra bir özellik olarak farklı oyun platformlarını (Steam, Epic Games, Ubisoft, Xbox, EA vb.) Bağlayarak tüm kütüphanenizi tek bir yerden yönetmenizi sağlar.

Ancak, yakın zamanda bu platform bağlama özelliğini kullanırken ciddi bir güvenlik açığı yaşadım ve sizi de uyarmak istiyorum.

Ne Oldu?

Bilgisayarımı formatladıktan sonra GOG Galaxy'yi tekrar yükleyip, hesaplarımı bağlamak istedim. Sırasıyla Steam, Epic Games, Ubisoft, Xbox ve EA hesaplarımı ekledim. Ancak ertesi gün tüm bu hesaplarımın şifreleri değiştirilmiş, e-posta adreslerim ve telefon numaralarım kaldırılmıştı!

Durumu araştırdığımda, GOG Galaxy'de daha önce de hesap hırsızlıkları ve veri sızıntıları yaşandığını öğrendim. Görünen o ki, hala güvenlik açığı kapatılmamış ve GOG Galaxy üzerinden bağlanan hesaplar tehlike altında.

Ne Yapmalısınız?

• GOG Galaxy'yi kullanırken üçüncü parti platform hesaplarınızı bağlamaktan kaçının.
  • Şifrelerinizi değiştirin ve iki aşamalı doğrulamayı (2FA) etkinleştirin.
  • Daha önce hesaplarınızı bağladıysanız, bağlı platformlar üzerinden güvenlik kontrollerini yapın.
  • Mümkünse GOG Galaxy'yi kaldırarak GOG oyunlarını manuel olarak çalıştırın.

Bu tür güvenlik açıklarının tekrar yaşanmaması için herkesin dikkatli olması gerekiyor. Eğer GOG Galaxy kullanıyorsanız, hesaplarınızı ve bağlı e-postalarınızı kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Güvende kalın!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de daha önceden tüm hesaplarımı bağlayabiliyordum. Tüm oyunlarımı tek bir kütüphanede görmek güzel oluyordu fakat sonradan ne olduysa hangi hesabı bağlamaya çalıştıysam hata vermeye başladı. Format falan da attım düzelmedi. Sanırım sadece Epic bağlı şu an. Ne Steam ne Ubisoft ne de EA bağlanabiliyor. Xbox'tan emin değilim.

Yeni konular

Geri
Yukarı