Goldenfir SSD, işletim sistemi kurulum hatası

yigithan41

Decapat
Yeni aldığım SSD'ye işletim sistemi kuramıyorum, kurarken hata alıyorum. 3 farklı işletim sistemi denedim lakin hiçbiri çözüm olmadı.

Sistem özelliklerim;
  • İşlemci: Xeon E5462
  • Anakart: Asus P5KC
  • RAM: 3x2GB DDR2 Kingston
  • SSD: Goldenfir 256GB
  • PSU: 350W
Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığım SSD'ye işletim sistemi kuramıyorum, kurarken hata alıyorum. 3 farklı işletim sistemi denedim lakin hiçbiri çözüm olmadı.

Sistem özelliklerim;
  • İşlemci: Xeon E5462
  • Anakart: Asus P5KC
  • RAM: 3x2GB DDR2 Kingston
  • SSD: Goldenfir 256GB
  • PSU: 350W
Eki Görüntüle 358650
Dostum biosta görecektir oradan SSD'yi başa çek ve tekrar dene.

Uyum sorunu yaşıyor olabilirsin. Bilindik marka olmadığı için sıkıntı çıkarıyor. Satıcıya mesaj atmayı dene.
Anlayamadığım nokta benden baska alanlar da var ama onlar kurulumu yapabilmiş. Satıcıya mesaj yolladım geridönüş bekliyorum.
Dostum biosta görecektir oradan SSD'yi başa çek ve tekrar dene.
Biosta başa çekersem işletim sistemi olmadığı için boot etmeyecek. Sorun SSD'ye işletim sistemi kurulamaması.

Rufusda Windows dosyasını flash diskine yazarken "disk bölümünü düzeni"ni GBT olarak seçip yazdırmalısın. Daha sonra sorunsuz bir şekilde kurulumu yapabileceksin.

Cevap ve ilginiz için teşekkür ederim. Sorunu çözmeyi başardım. Şöyle anlatayım SSD'yi eski kasama taktım, normal yükleme yaptım. Yalnız windows 10 ve windows 8.1 pro yükleme ekranı gelmeden hata verdi. Windows 7 ultimate ile denediğimde ise disk bölüp birleştirme ekraninda GPT ile ilgili (ilk hataya benzer) bir hata verdi. İngilizce olduğu için anlamadım. Tüm bölümleri silip tek parça oluşturduğumda ise işletim sistemini kurabildim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı