Goldmaster RC-448 Kullanıcı İncelemesi

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere 2 gün önce Goldmaster'ın RC-448 modelindeki ürününü satın aldım, bu konuda da kısaca bu üründen bahsedeceğim.

RC-448 Genel Özellikleri:

TUVc3CQ.png


Nedir RC-448?

RC-448 modelindeki ürün Goldmaster'ın en üst seviye direksiyon setlerinden biridir. Teknosa'daki fiyatı şu an itibari ile 149.90 TL'dir.

Kutu İçeriği

-Direksiyon ünitesi ve pedallar
-Kullanma kılavuzu
-Ürün sürücü CD'si
-Goldmaster yetkili servisleri listesi
-Golmaster ürün kataloğu
-Garanti Belgesi

RC-448 Direksiyon

Fiyatı itibariyle güzel bir tasarıma sahip olan bu ürünün direksiyondaki orta mekanizması paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Direksiyon simidi ise suni işlenmiş deriden oluşmaktadır ve direksiyon üzerinde 4 tane tuş bulunmaktadır. Ayrıca arka bölümünde ise F-1 tarzı oyunları vites attırabileceğiniz 2 adet mandal bulunmaktadır. 270 derece dönme açısı bulunan bu direksiyon görünüş olarak gayet başarılı olsa da küçük açılardaki döndürmelere yanıt verememektedir ve küçük açılı virajlarda sorun oluşturmaktadır.

RC-448 Vites

Bu ürünün vitesi ise basit otomatik, sıralı otomatik ve sıralı olarak 3 seçenekte de kullanılabilir. Vites arttırma, vites düşürme ve geri vites olarak 3 vites odasından oluşan vitesin alt tarafı ise gerçek direksiyonları andırmaktadır.

RC-448 Tuş Takımları

Ürünün üzerinde 12 adet atanabilir tuş bulunmaktadır. Bu sayede tuşlara istediğimiz özellikleri atayıp klavyeden tamamen kurtulabiliyoruz.

RC-448 Pedalları

Ürünün pedal takımında gaz ve fren bulunmaktadır. Hassaslık derecesi gerçekten bekleneni vermiyor. Çünkü pedala azıcık bile dokunsanız araçlar sabit hızda durmak yerine sürekli hız arttırmaktadır ve frene azıcık dokunmak ile tamamen basmak arasında bir fark yoktur.

RC-448'de Göze Çarpanlar

Öncelikle ürüne önden bakıldığında Mercedes hissi veren bu üründe herhangi bir tuşa basıldığında veya pedala basıldığında ön tarafta bulunan farların içinde küçük led ışıklar yanmakta, araç sesine benzer bir ses çıkarmakta ve direksiyon üzerine doğru içindeki fan sayesinde hava üflemektedir. Frene ve gaza basıldığında sağ ve sol taraftaki ledler basma şiddetine göre yanmaktadır.

Sonuç Olarak RC-448

Görünüş olarak güzel olan bu ürün Euro Truck Simulator 2, F-1 2012, Grid 2 gibi oyunlarda beni tatmin edememiştir ve direksiyon arkasında bulunan mandallar, direksiyon üzerinde bulunan 2 tuş fren ve gaz pedalları ile çakışmaktadır yani bu 6 atamadan 3'ü JOY2 diğer 3'ü de JOY3 diye atanmaktadır. Bu sebeple 4 tuş kullanılamaz hale gelmektedir. Ürün bugün tarafımca Teknosa'ya iade edilmiştir. Direksiyon hassasiyeti ve fren pedalları kullanıcıyı tatmin etmeyecek derecede olan bu ürüne bu kadar yüksek meblağ ödememenizi tavsiye ederim.

Derecelere Göre RC-448 (10 Üzerinden Derecelendirilmiştir.)

Görünüş: 8
Malzeme Kalitesi: 7
Kutu İçi İçerik: 4
Ürün CD'si: 2
Direksiyon Hassasiyeti: 4
Gaz ve Fren Hassasiyeti:4
Tuş Takımları: 5

Resimlerle RC-448


kQpKMXo.jpg

xyMdBds.jpg

JCtqkFm.jpg

qHN9WJ9.jpg

KwZwBfe.jpg

vcOAhtd.jpg


*Ürün iadesi sebebiyle oyun içi video çekimi yapamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RC-428 vardı benim çok kullanıyordum bir gün oynarken sola çevirdiğimde içeriden tak tak sesi geliyordu zamanla çözüldü fakat direksiyon iş görmemeye başladı ve kırdım :)
 
7 yıl sonra mesaj
@son_goku Bende gaz ve fren çalışmıyor nedenini biliyomusun acaba başka konular var ama cevap verilmemiş
 
Son düzenleme:
Frene azıcık dokunmak ile tamamen basmak arasında bir fark yoktur.

Bu ve.

Direksiyon üzerinde bulunan 2 tuş fren ve gaz pedalları ile çakışmaktadır.

Bu mutalaka ayarlanıyordur bence bende de var şu an da yapabilirsem paylaşırım yapabilen olursa paylaşsın lütfen bence kesinlikle yapılıyordur kullandığım 50 TL'lik direksiyonda bile vardı mode tuşu var mesela hiç değinmemiş sin omode tuşundan olabilir bu arada gaza az basınca ürün LED'leri az çok basınca çok yanıyor sadece bilgisayara okutamıyoruz.
 

Geri
Yukarı