Çözüldü GoodbyeDPI için VirusTotal sonucu değerlendirmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TurboxFanClub

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar. GoodbyeDPI'ı GitHub üzerinden Rus versiyonunu ve Türkiye versiyonunu indirdim. ValtikSS'in yapmış olduğu Rus versiyonunda .exe dosyasının içinde bulunan .sys dosyasında VirusTotal 3 tane virüs buldu. Bunlar f-p olabilir mi? Türkiye ve Rusya versiyonu GoodbyeDPI'ın içinde virüs bulunabilir mi?

VirusTotal
1738525220135.png

Github'da 26 bin yıldız almış. 2 bin kere fork edilmiş yazılım. Kimse bilmiyor bizim güvenlik uzmanlarımız virustotalde taratıyor 3 tane uyarı çıkınca güvenli mi diye yaygara koparıyor. Kullanmayın siz uygulama falan valla sıktı goodbyedpi güvenli mi başlıkları.
GoodbyeDPI'ı ilk defa kullanıyorum. 26 bin yıldız alıp almadığını kontrol etmedim, ayrıca beni ilgilendirmiyor da. Bir yazılımın güvenli olup olmadığını yıldızdan anlıyorsan vay haline. Doğal olarak virüsler hakkında bilgisi olmayan bir insan kafasında soru işareti oluşmaması için bilgili olan insanlara sorabiliyor. Bu tarz insanlar sayesinde bu değirmenin suyu akıyor. Moderatör değilsin, technopat'ta herhangi bir görevin yok. Seni bıktıran şeyin ne olduğuna anlam veremedim. Bu konuyu yardım almak amaçlı açtım ve technopat sosyal'in amaçlarından birisi de yardımlaşmak. Bu amaç dışında konulara yazmaman senin için daha iyi olacaktır. " sıktı, kullanmayın " gibi kelimeler haddine değil.

Yıldız sayısından bir çıkarım yapabiliyor olman lazım, kaç bin insan kullanmış, kaynağı ortada. Güvensiz olsa orada barınabilir mi? Arama kısmından ararsan bu sorunun kaç kere sorulduğunu, kaç kere cevaplandığını görebilirsin. Arama butonunu kullanın.
Bir yazılımı kaç bin insanın kullanmış olması güvenli olup olmaması ile alakasız olduğunu öğrenmiş olman gerekirdi, 2015'ten beri üyeliğin bulunuyor. Benzer konularda GoodbyeDPI'ın ilk versiyonu sorulmuş, türk arkadaşın yaptığı versiyon için sorulan sorulara rastlamadım.

Bir yazılımı kaç bin insanın kullanmış olması güvenli olup olmaması ile alakasız olduğunu öğrenmiş olman gerekirdi, 2015'ten beri üyeliğin bulunuyor. Benzer konularda GoodbyeDPI'ın ilk versiyonu sorulmuş, türk arkadaşın yaptığı versiyon için sorulan sorulara rastlamadım.
Github'dan bahsediyoruz. O kadar kişi içinde bir siz yoksunuz güvenliğinden şüphelenen. Sıkıntı bir durum varsa defalarca raporlanır kaldırılırdı. Technopat'ta çok saygın bir yeri olan Recep Baltaş bile incelemiş uygulamayı tanıtmış. Hiç bir şeyden haberiniz yok sadece konu açmayı öğrenebilmişsiniz.

Github'dan bahsediyoruz. O kadar kişi içinde bir siz yoksunuz güvenliğinden şüphelenen. Sıkıntı bir durum varsa defalarca raporlanır kaldırılırdı. Technopat'ta çok saygın bir yeri olan Recep Baltaş bile incelemiş uygulamayı tanıtmış. Hiç bir şeyden haberiniz yok sadece konu açmayı öğrenebilmişsiniz.
Yıldız sayısından güvenilirlik ölçmeye devam et, aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Recep Baltaş'ın artık technopatta saygın bir yeri yok, videoya da rastlamadım. İnsanların bu tarz konular açması sana koyuyor sanırım, kendini akıllı falan sanıyorsun. Böyle bir forumda barınmaman gerekli naçizane fikrim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı