Google asistan kendi kendine hatırlatıcı kurmuş

Blackss

Kilopat
Katılım
29 Temmuz 2016
Mesajlar
571
Makaleler
2
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar babam son 1-2 haftadır sigarayı azaltmak için kendini zorluyor. Günde sadece 1 kere içiyor o da iftardan sonra. Çöp atmaya gidiyorum deyip yolda içiyor bir tane. O yüzden son günlerde her iftar yemeğinden sonra evde bu muhabbet olmaya başladı. "çöpü aldın mı, çöpü topladın mı, çöpü aldım, çöpe gidiyorum" gibi gibi.

Bugün yine gidecekti ki babamın telefonda bildirim gördük. Google asistan hatırlatıcı eklemiş ve onu saat 21:00'a kurmuş. Hatırlatıcı aynen şu; "çöpü çıkarmamı". Bildirim de "Google asistan çöpü çıkarmanı" hatırlatıyor yazıyor. Babam hepten dellendi tabii, al işte bu gavurlar bizi dinliyorlar lanet olsun böyle sisteme, kullanmamak lazım bunların cihazlarını vs. vs. Saydırıp durdu. Google'ın kulakları bayağı bir çınladı. Sonrasında sildim bu hatırlatıcıyı tabii ben.

Biz tabii şok olduk. Babam zaten o işlerden anlamaz kendisi asla böyle bir hatırlatıcı oluşturmadığını söylüyor. Google asistan resmen her akşam 21.00 civarlarındaki bu çöp mevzusunu dinleyip kendi kendine hatırlatıcı oluşturmuş. İnsanı korkutuyor vallahi bu teknoloji.

Telefon Xiaomi
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma nedense GNU'nun sayfasındaki şu yazılar geldi.
Özel mülk programın geliştiricisi, programı kullanıcılarına kötü muamele yapacak şekilde tasarlama eğilimindedir. (İşleyişi kullanıcıya kötü davranan yazılımlara kötücül yazılım denir.) Tabii ki geliştirici bunu genellikle kötülüğünden dolayı yapmaz, onun yerine kullanıcıların pahasına daha fazla kâr elde etmek için yapar. Bu onu daha az kötü ya da daha meşru yapmaz.

Şeytana uymak artık daha da sıklaştı; günümüzde standart bir uygulama. Modern özel mülk yazılımın genellikle sahip olduğu bir yoldur.
"Daha fazla kâr." Adamlar zaten milyader daha ne istiyorlar?
 
Son düzenleme:
Amerikalı Yahudi Satanist Komünist Sosyalist Faşist Yossi Kohen, Google CEO'sunun yerine 2014'te geçmiştir, farkındaysanız logo değişikliğinden sonra dinleme olayı iyice arttı.

Şaka bir yana, ana ekran tuşuna birkaç kez basınca orası açılmış olabilir veya yanlışlıkla açılmıştır sonra da çöpü atarım falan demiştir babanız. O da hatırlatıcı oluşturmuştur.
 

Geri
Yukarı