- Makaleler
- 5
Yok yani gerçekten çığır açıcı derecede bir salaklığı var.
Clear-Linux Kernel'ini nasıl OpenSUSE'a kurarım dedim. Bana git üzerinden çektirip oradan Build ettirtecek diye bekliyorum, adam OpenSUSE repolarında bu Kernel'in olduğunu sanıyor bu bir, ikincisi clear Linux'un OpenSUSE için özel reposu olduğunu sanıyor.
C# için avalonia adlı bir grafik kütüphanesi kullanıyorum, boyuna komut sallıyor. Label'lar arası boşluk koymak istediğimi söylüyorum adam "rowspacing" diye bir komut uydurmuş bir yerinden inatla onu koymaya çalışıyor. Yok deyince tamam haklısın diyor, yine aynısını koyuyor.
Biz GPT'den razıyız, olmasa taşı taşa çarpmaya devam ederdim. Buyurun az önceki cevabı:
Clear-Linux Kernel'ini nasıl OpenSUSE'a kurarım dedim. Bana git üzerinden çektirip oradan Build ettirtecek diye bekliyorum, adam OpenSUSE repolarında bu Kernel'in olduğunu sanıyor bu bir, ikincisi clear Linux'un OpenSUSE için özel reposu olduğunu sanıyor.
C# için avalonia adlı bir grafik kütüphanesi kullanıyorum, boyuna komut sallıyor. Label'lar arası boşluk koymak istediğimi söylüyorum adam "rowspacing" diye bir komut uydurmuş bir yerinden inatla onu koymaya çalışıyor. Yok deyince tamam haklısın diyor, yine aynısını koyuyor.
Biz GPT'den razıyız, olmasa taşı taşa çarpmaya devam ederdim. Buyurun az önceki cevabı:
Kod:
Clear Linux kernel'ini OpenSUSE Tumblweed'e kurmak için aşağıdaki adımları izleyin:
1. **Clear Linux kernel paketlerini kurun:**
```
sudo zypper in clear-linux-kernel-*
```
Bu, Clear Linux kernelinin tüm gerekli paketlerini kuracaktır.
2. **Clear Linux kernelini önyükleme önbelleğine ekleyin:**
```
sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
```
Bu, Clear Linux kernelini açılış menüsüne ekleyecektir.
3. **Bilgisayarı yeniden başlatın:**
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış menüsünden Clear Linux kernelini seçin.
Clear Linux kernelini kurmak için alternatif bir yöntem, aşağıdaki komutları kullanmaktır:
```
sudo zypper addrepo https://download.clearlinux.org/stable/opensuse/tumbleweed/ clear-linux
sudo zypper up.
```
Bu, Clear Linux kernelinin depolarını sisteme ekleyecektir ve ardından kerneli güncelleyecektir.
Clear Linux kernelini kurduktan sonra, aşağıdaki komutları kullanarak kernel sürümünü ve özelliklerini kontrol edebilirsiniz:
```
uname -r
lsmod | grep clear.
```
**Ek bilgiler:**
* Clear Linux kerneli, OpenSUSE Tumblweed'de varsayılan olarak etkin değildir. Clear Linux kernelini önyükleme önbelleğine eklemek için grub2-mkconfig komutunu kullanmanız gerekir.
* Clear Linux kerneli, OpenSUSE Tumblweed için en yeni ve en iyi performansa sahip kerneldir.
* Clear Linux kerneli, OpenSUSE Tumblweed'de mevcut olan diğer kernellerden daha az stabil olabilir.
**Sorun giderme:**
Clear Linux kernelini kurarken veya kullanırken sorunlarla karşılaşırsanız, aşağıdaki adımları deneyin:
* **Kernel sürümünü kontrol edin.** Clear Linux kerneli, OpenSUSE Tumblweed için varsayılan olarak etkin değildir. Clear Linux kernelini önyükleme önbelleğine eklemek için grub2-mkconfig komutunu kullanmanız gerekir.
* **Kernel özelliklerini kontrol edin.** Clear Linux kerneli, OpenSUSE Tumblweed için varsayılan olarak etkin olmayan bazı özellikleri destekleyebilir. Bu özellikleri etkinleştirmek için modprobe komutunu kullanabilirsiniz.
* **Kernel sürücülerini kontrol edin.** Clear Linux kerneli, OpenSUSE Tumblweed için varsayılan olarak desteklenmeyen bazı sürücüleri destekleyebilir. Bu sürücüleri yüklemek için yast veya zypper komutunu kullanabilirsiniz.
* **Kernel günlüklerini kontrol edin.** Kernel sorunlarıyla karşılaşırsanız, kernel günlüklerini kontrol etmek yardımcı olabilir. Kernel günlüklerini görüntülemek için journalctl komutunu kullanabilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör: