Google Chrome ve Photoshop görüntü hataları veriyor

LRazzi

Decapat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG Gammix D10 8GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16
SSD veya HDD modeli
SanDisk Ultra 3D SDSSDH3N-500G-G25
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3060 TI Vision
Anakart
Asrock B450M-HDV R4
İşlemci
Amd Ryzen 7 3700X
Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde bilgisayar iç temizliği yapmış olup, daha sonra da temiz bir kurulum ile sistemimi formatladım.

Bilgisayar iç temizliği esnasında ekran kartımı sökerek nazikçe tozlarını aldım, soğutma fanlarımın üzerindeki ve kasa içerisindeki tozları temizledim. Bu işlemlerden sonra bilgisayarımın çalıştığından emin olmak için bilgisayarımı açıp kapattım. Herhangi bir hata görmediğim için format diskimi bilgisayara takarak temiz bir W11 kurulumu tamamladım.

Tüm gerekli programlarımı ve sürücülerimi eksiksiz kurup bilgisayarımı kullanmaya başladıktan sonra Google Chrome (ekte görseller mevcuttur.) Ve Photoshop programı üzerinde bazı işlemlerde sık sık görüntü hatalarıyla karşılaşmaya başladım. fakat masaüstünde, dosya gezgininde veya oyunlarda (LoL ve Destiny 2) bu görüntü hatalarıyla hiçbir şekilde karşılaşmadım. Bu görüntü hataları yalnızca Google Chrome ve Photoshop'da meydana geliyor.

Bu görüntü hatalarının ilk önce W11 kurulumumdan ve eski BIOS sürümümden kaynaklandığını düşünerek, BIOS'umu yükseltip sürücüme de temiz Windows 10 kurulumu gerçekleştirdim. Fakat yine de görüntü hataları almaya devam ettim, bunun üzerine bu hataların ekran kartından ya da güç kaynağımdan kaynaklandığını düşünerekten ekran kartımı nazikçe sök-tak yaptım, güç kaynağımın içini açıp iyice temizledim fakat yine de görüntü hatalarını almaya devam ediyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    237,3 KB · Görüntüleme: 29
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    257,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını sökmeden önce PSU'yu kapatmıştın değil mi?

Yazılımsal hata gibi duruyor bence ama pek eminde olamadım, doğru oturttuğundan eminsin değil mi? Çıkar tak yaparken bir yerine zarar vermediğinden filan. Eğer dediğim gibi yazılımsal ise DDU diye program var onunla bir sil yükle yapıp tekrar dene.

Yazılımsal hata gibi duruyor bence ama pek eminde olamadım, doğru oturttuğundan eminsin değil mi? Çıkar tak yaparken bir yerine zarar vermediğinden filan. Eğer dediğim gibi yazılımsal ise DDU diye program var onunla bir sil yükle yapıp tekrar dene.
Sök-tak yaparken iyice oturttuğuma emin oldum, test etmek için ise Destiny 2 açıp biraz vakit geçirdim ama orada herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Fakat daha sonra Google Chrome'da vakit geçirirken ya da Photoshop'ta tasarım yaparken garip görsel hatalarla karşılaşmaya devam ettim. Bu hatalar anlık kare gelip gidiyorlar, bazıları takılıyor fareyi hareket ettirene kadar gitmiyorlar (ekteki ekran görüntülerini o şekilde alabildim)

DDU kullanarak baştan sürücüleri kur bir de öyle dene. İnternette Chrome için donanımsal hızlandırmayı kapatın demişler, ancak Photoshop için bir şey pek bulamadım.

DDU kullanarak baştan sürücüleri kur bir de öyle dene. İnternette Chrome için donanımsal hızlandırmayı kapatın demişler, ancak Photoshop için bir şey pek bulamadım.
Bugün farklı bir SSD'ye temiz bir W10 kurulumu yaptım. Google Chrome'u açar açmaz yine aynı görsel hata ile karşılaştım dolayısıyla artık problemin disk ya da yazılım kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Ekran kartından kaynaklı bir problem olabilir diyeceğim fakat oyunlarda bir problem yaşamıyorum, çok garip gerçekten

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı