Google Chrome'dan video izlerken işlemci %100'de %100 kullanılıyor

Eirhena

Centipat
Merhaba,

Ben Google Chrome'dan video izlerken bazenleyin %100 kullanıyor bazen de hiç kullanmıyor %100.

Bu aralar çok yaşıyorum. Sebebi sizce ne olabilir? Yardım edersiniz sevinirim.

Sistemde ekran kartı yok. Bundan dolayı olacağını sanmıyorum.

i5-3470 işlemcim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu ile sınırlı değil, genel öneri:
Genel olarak Chrome kullanılmamasını tavsiye ediyorum.
EDGE ile chrome ile yapılan herşey mümkün, EDGE ye chrome eklentileri de kurulabiliyor.
Firefox benim için en iyi tarayıcı ama herkese göre değil. Opera da iyidir.

Muhtemelen flash uygulamaları da sisteminizi kasabilir. Örneğin Facebook oyunlarının bazıları.

Bundan kaynaklı değil. Eğer videoları 720p veya 1080p ile izliyorsanız yetmiyordur işlemci.

Bu durum 4K çözünürlükte geçerli.
i7 2670QM işlemcisiyle 4K Blu-ray film açtım MKV olarak VLC Media Player'dan oynattım.
Sahnelerde sürekli takılma donma oldu bugün laptopta denedim.
Onun dışında 1080p Blu-ray filmlerde sorun yok gayet akıcıydı sahneler.

Bende de i5-3230M işlemcili laptop vardı, 1080P videolarda kasıyordu. Cihaz değiştirdim, düzeldi. İnternetlik değil, sistem özelliklerinden kaynaklıydı. Ona dayanaraktan yorum yaptım.

SSD kullanıyor musunuz sistemde?

Bende de i5-3230M işlemcili laptop vardı, 1080p videolarda kasıyordu. Cihaz değiştirdim, düzeldi. İnternetlik değil, sistem özelliklerinden kaynaklıydı. Ona dayanaraktan yorum yaptım.

Hocam bahsettiğim Laptop ASUS K53SD ve işlemcisi i7 2670QM 4 çekirdek.
2.nesil bir işlemci 120 GB SSD+8 GB RAM olmasına rağmen 1GB NVIDIA ekran kartı olduğundan 4K videolarda takılacağını zaten tahmin etmiştim.
Ayrıca laptop ekranı 15.6 Inch ve 1366x768 çözünürlüğü var
Masaüstü sistem olarak i5 13600KF+RTX 4060 Ti. Yağ gibi akıyor onda.

Son düzenleme:
Hayır, kullanmıyorum.

Bende de i5-3230M işlemcili laptop vardı, 1080P videolarda kasıyordu. Cihaz değiştirdim, düzeldi. İnternetlik değil, sistem özelliklerinden kaynaklıydı. Ona dayanaraktan yorum yaptım.
Yeni yeni olmaya başladı hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…