Google Chrome'de "Google üzerinde arama yap" seçeneği yeni sekmede açılmıyor

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Google Chrome'da en sık kullandığım özelliklerden biri bulunduğum sayfa içerisindeki bir yazıyı seçip onu "Google üzerinde arama yap" butonuna basıp yeni sekmede o içeriği aratmaktı.
Eskiden buna tıkladığımda o kelimeyi yeni sekme açıp arıyordu ama artık aynı sekme içerisinde yan pencere olarak açıyor ve sonra gidip tekrar başka bir butona basıp ancak yeni sekmeye taşıyabiliyorum. Ayarları bayağı kurcaladım ama bulamadım. Eski haline nasıl çevirebilirim bunu bilen var mı?

1677699634013.png

1677699729502.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Adres çubuğuna chrome://flags/#side-search yapıştırın.
2. Karşınıza çıkan seçeneklerden 'Side search' seçeneğini devre dışı bırakın.
3. Chrome'u yeniden başlatın.

Aynı işlemi chrome://flags/#side-search-dse-support için yapmanız gerekebilir.

Eki Görüntüle 1686807
Çok teşekkürler, düzeldi.

Eki Görüntüle 1686807
Çok teşekkür ederim. 😊
Bu arada chrome://flags/#side-search-dse-support bu sayfada "Search web in side panel" olarak da aratabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1686807
İşe yaramıyor, iki yerden de devre dışı bırakmama rağmen. Başka bir yolunu biliyor musunuz?

İşe yaramıyor, iki yerden de devre dışı bırakmama rağmen. Başka bir yolunu biliyor musunuz?

Bugün bende de aynı sorun oluştu. sağ tık yaptığımda pencerede de yeni özellik diye yazıyor. Biz alışkanlıkları bırakmak zorunda mıyız anlamıyorum ki. Ne gerek var yani?

flags ayarlarından disable demek işe yaramıyor artık. Başka bir yolu olmalı.

Chrome ekibi bu özelliğin adını değiştirmiş. Çözümü yazıyorum ama kişisel tavsiyem sıradan kullanıcı iseniz Chrome ile devam edin derim. Sırf böyle kafalarına eser gibi özellik değiştirmelerinden bıkmış biri olarak tarayıcı arayışına girdim iki üç yıldır Vivaldi kullanıyorum kendime göre özelleştirdim aşırı memnunum, tavsiye ederim.

1. Adres çubuğuna chrome://flags/#search-web-in-side-panel yapıştırın.
2. Karşınıza çıkan seçeneklerden 'Search web in side panel' seçeneğini devre dışı bırakın.

10-08-2023 10.13.16 PM.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı