Google Drive vs. fiziki depolama

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.853
Makaleler
44
Çözümler
9
Merhabalar,

Ben bayağı bir araştırma yaptım. Yine de size sormak istedim.

Biraz açıklama gereği duyuyorum: Google Drive 15 GB alan veriyor ücretsiz olarak.
Fiyatlar:
100 GB: Yıllık 60.
200 GB: 120 TL yıllık.
2 TB: 300 TL yıllık.

Fiziki depolama (taşınabilir SSD, HDD, USB vb.) Pek anladığım yok. Fiziki depolamayı üzerinden tank geçse bile kırılmayacak bir şey istiyorum. Ama kırılmasa içindeki verilerin zarar görürse diye aklımda takılı geliyor.

Üstte yazdığım Google'ın özelliklerinden mi faydalanıyım yoksa sizin önerdiğiniz bir harici disk mı kullanmalıyım?

Bir de Google veri kaybı olmuyor diye biliyorum. Verileriniz sadece bir yere değil çoğu yere depolanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Verileri sadece siz kullanacaksanız fiziki alın. Ama başka kişilerle ortaklaşa kullanacaksanız, drive bir nimet.
@toomanynights haklı. Ben iş için kullanıyorum ve çok dosya paylaşıyoruz. O yüzden ekstra aldım ancak haricim de var tabii. Biri daha güvenli ama kafanıza göre işlem yapamıyorsunuz (Upload ve download gerekiyor) ve offline kullanamıyorsunuz. Diğeri ise elinizin altında ve daha ucuz. İhtiyaçlarınız belirleyecek bu kararı.
 
Hesabın güvenliği ve dosyaların gizliliği tamamen size kalmış olmakla beraber bulut depolama her türlü daha iyidir. Öncelikle kaba Saba hard disk taşımak zorunda değilsin bilgisayar aramak zorunda değilsin. Ve istediğin yerde anında açıp verilere ulaşabiliyorsun. Fiziki zarar görme ihtimali yok. Daha ne olsun.
 
Dediklerinize göre Google Drive daha iyi. Hesabımın yeri dolarsa yeni bir tane açarım. 🙂

Sizin anlattıklarınızdan yola çıkarsak Google Drive daha iyi duruyor. Hesaba herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece hiçbir şey olmaz diye düşünüyorum. Hackerların Google gibi dünya devi teknoloji şirketine kolay kolay bir şey yapamayacağını düşünmüyorum. Ki yapabileceğini hiç sanmıyorum. :D

O zaman Google Drive kullanmaya devam. Bilgilerimiz sadece bir yerde değil ve başka sunuculara da gidiyor. Bir istemci bilgisayar patlak verdiği zaman öbür sunucudan verimizi alıyoruz. Ki istemci bilgisayarlar kolay kolay patlak vermez.

Ve Google'ın 5 tane veri merkezi var. Kim bilir kaç TB veri vardır... Cevaplar için teşekkürler. Google kullanmaya devam.
 
Hacklemek için zorlayacak birileri varsa hackler hocam iCloud bile hackleniyor. Ama bunu çok takmamak lazım bir hacker ile düşman olmayacaksanız böyle bir sorun olmaz. Burada önemli olan sizin kullanım şekliniz. Bir bilgisayardan alıp başka bir bilgisayara bilgi aktaracaksanız fiziki daha kolay, ama uzaktan bilgileri değiştirme ihtiyacınız varsa veya başkasının o bilgileri değiştirmeye ihtiyacı varsa Drive daha mantıklı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı