Eski telefonumda kayıtlı şifremi hatırlamıyorum ve eski telefonum açılmıyor. Google'da şifremi unuttum yapıyorum ama erişimimin olmadığı e-postaya kod göderiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Eski telefonumda kayıtlı şifremi hatırlamıyorum ve eski telefonum açılmıyor. Google'da şifremi unuttum yapıyorum ama erişimimin olmadığı e-postaya kod göderiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Güvenlik soruları kaldırıldı hocam. Artık Google onları sormuyor çünkü bu basit sorular, "En sevdiğin hayvan" vs. gibi olduğundan saldırganlar kolaylıkla hesabı çalabiliyor. Ay/yıl bilgisi de sorulmuyor çünkü kullanıcıların çoğunluğu hesabı çok eskiden oluşturduğu için hatırlamıyor.Daha sonra çıkış yapılmış olsa bile o gmail hesabı ile başka bir cihazda giriş yapmış iseniz şifre kurtarma işlemlerini o cihazda yapmanız kurtarma ihtimalini artırabilir.
Gemini' nin verdiği cevap aşağıdaki şekilde:
Google hesabınızın şifresini unuttuğunuz ve eski telefonunuza erişemediğiniz için doğrulama kodunu alamama sorunu oldukça yaygın bir durumdur. İşte bu sorunu çözmek için deneyebileceğiniz adımlar:
1. Google Hesap Kurtarma Adımlarını Tekrar Deneyin (Daha Detaylı ve Sabırlı Olun):
2. Alternatif Kurtarma Seçenekleri İçin Google'ı Zorlayın:
- Doğru Bilgileri Kullanın:Google, hesabın sizin olduğunu kanıtlamak için mümkün olduğunca fazla bilgiye ihtiyaç duyar.
- Hesabın en son ne zaman kullanıldığını hatırlıyorsanız girin.
- Hesabın oluşturulduğu tarihi hatırlıyorsanız girin.
- Varsa, hesaba daha önce erişim sağladığınız diğer cihazları (şu an erişiminiz olmasa bile) belirtin.
- Kurtarma e-postası veya telefon numarası sorulduğunda, erişemediğiniz için "Bu seçeneği kullanamıyorum" veya benzeri bir seçenek olup olmadığını kontrol edin.
- Google'ın size yönelttiği her soruyu olabildiğince doğru ve eksiksiz yanıtlayın. Küçük detaylar bile önemli olabilir.
- Tanıdık Bir Cihaz ve Konum Kullanın: Mümkünse, daha önce bu Google hesabına giriş yaptığınız bir bilgisayar veya telefondan (örneğin, bir arkadaşınızın bilgisayarı veya kütüphanedeki bir bilgisayar) ve daha önce bu hesabı kullandığınız bir konumdan (ev, iş yeri vb.) denemeye çalışın. Bu, Google'ın hesabın sizin olduğunu doğrulamasına yardımcı olabilir.
- Bekleme Süreleri: Google'ın güvenlik protokolleri nedeniyle, bazı kurtarma adımları arasında bekleme süreleri olabilir. Hemen sonuç alamayabilirsiniz, sabırlı olun ve talimatları takip edin.
Erişemediğiniz e-postaya kod gönderdiğinde, genellikle "Başka bir yol dene" veya "Kod almadım" gibi bir seçenek sunulur. Bu seçeneklere tıklayarak Google'ın size alternatif kurtarma yöntemleri sunmasını sağlayabilirsiniz:
3. Google Destek ile İletişim (Sınırlı Ama Denemeye Değer):
- Yedek Kodlar: Eğer hesabınız için daha önce yedek kodlar oluşturduysanız, bu kodları şimdi kullanabilirsiniz. Genellikle bu kodlar basılı bir kağıtta veya bilgisayarınızda bir dosyada saklanır.
- Güvenlik Soruları: Eğer hesabınızda güvenlik soruları ayarladıysanız, Google size bunları sorabilir.
- Hesaba Bağlı Diğer Bilgiler: Google, hesabınızla ilgili başka hangi bilgileri (örneğin, Google Fotoğraflar'daki tanınan yüzler, Google Play'den yaptığınız son satın almalar vb.) doğrulayabileceğinizi sorgulayabilir.
Doğrudan Google'a telefonla ulaşmak genellikle zordur ve hesap kurtarma işlemleri otomatize edilmiştir. Ancak, Google'ın yardım forumlarına veya destek sayfalarına göz atabilirsiniz:
Önemli Notlar ve İpuçları:
- Google Hesap Yardım Forumu: Diğer kullanıcıların benzer sorunlar yaşadığı ve çözüm bulduğu yerleri inceleyebilirsiniz. Bazen Google destek ekibi bu forumları izleyebilir ve özel durumlarda yardımcı olabilir.
- Resmi Yardım Sayfaları: Google'ın "Hesabınızı kurtarma" veya "Şifrenizi unuttunuz" gibi resmi yardım sayfalarında daha fazla ipucu bulabilirsiniz.
- Doğruluk: Google'a verdiğiniz her bilginin doğru olduğundan emin olun. Yanlış bilgiler süreci daha da zorlaştırır.
- Sabır: Hesap kurtarma süreci bazen zaman alabilir. Birkaç kez denemeniz ve Google'ın talimatlarını dikkatlice takip etmeniz gerekebilir.
- Yeni Bir Kurtarma Yöntemi Ekleyin: Hesabınıza tekrar eriştiğinizde, gelecekte bu tür sorunları yaşamamak için mutlaka birden fazla kurtarma e-postası veya telefon numarası ekleyin. Ayrıca, yedek kodları oluşturup güvenli bir yerde saklayın.
- İki Adımlı Doğrulama (2FA): Eğer hesabınızda 2 Adımlı Doğrulama açıksa, bu durum kurtarma sürecini daha güvenli hale getirir ancak bazen karmaşıklaştırabilir. 2FA'nın yedeğini (örneğin, yedek kodlar veya Google Authenticator) kontrol edin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.