Google hesabındaki kayıtlı kredi kartı bilgileri görülebilir mi?

Uyku Uyu

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, benim için çok mühim bir soru sormak istiyorum. Yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum. Biliyorsunuz hepimiz belli başlı platformlara kredi kartımızı kaydediyoruz. Mesela Epic Games, Steam vb platformlara. Bu sayede alışveriş işlemini her seferinde kart bilgilerini girmek yerine, hem daha pratik hem de kolay yapabiliyoruz. Bu durumda ben de Google hesabıma, kredi kartı bilgilerimi kaydetmiş durumdayım. Yani kredi kartı bilgilerim Gmail hesabımda kayıtlı. Bu sayede Play Fimler, Play Kitaplar'dan hızlıca alışveriş yapabiliyorum. Sorum şöyle. Sizlerde bilirsiniz ki birçok uygulamaya kayıt yaparken, Google hesabı ile devam et, Apple hesabı ile devam et gibi hızlı kayıt seçenekleri var. Yani uygulamaya mail adresi ile iki saat kayıt yapmak yerine, Google ile devam et seçeneğine tıklayıp hızlıca giriş yapabiliyoruz. Bu giriş yöntemi Spotify'da var, IMDb de var, Evernote'da var, Blu TV de var, Duolingo, Reddit, Pinterest, yani hepsinde var da var. Şunu sormak istiyorum. Ben bu uygulamaların hemen hemen hepsine Google ile devam et seçeneği ile hızlı giriş yapmış durumdayım. Acaba Google ile giriş yaptığım bu uygulamalar, Google hesabıma kayıtlı kredi kartı bilgilerimi görebilir mi? Erişim sağlayabilir mi? Yardımlarınızı cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, benim için çok mühim bir soru sormak istiyorum. Yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum. Biliyorsunuz hepimiz belli başlı platformlara kredi kartımızı kaydediyoruz. Mesela Epic Games, Steam vb platformlara. Bu sayede alışveriş işlemini her seferinde kart bilgilerini girmek yerine, hem daha pratik hem de kolay yapabiliyoruz. Bu durumda ben de Google hesabıma, kredi kartı bilgilerimi kaydetmiş durumdayım. Yani kredi kartı bilgilerim Gmail hesabımda kayıtlı. Bu sayede Play Fimler, Play Kitaplar'dan hızlıca alışveriş yapabiliyorum. Sorum şöyle. Sizlerde bilirsiniz ki birçok uygulamaya kayıt yaparken, Google hesabı ile devam et, Apple hesabı ile devam et gibi hızlı kayıt seçenekleri var. Yani uygulamaya mail adresi ile iki saat kayıt yapmak yerine, Google ile devam et seçeneğine tıklayıp hızlıca giriş yapabiliyoruz. Bu giriş yöntemi Spotify'da var, IMDb de var, Evernote'da var, Blu TV de var, Duolingo, Reddit, Pinterest, yani hepsinde var da var. Şunu sormak istiyorum. Ben bu uygulamaların hemen hemen hepsine Google ile devam et seçeneği ile hızlı giriş yapmış durumdayım. Acaba Google ile giriş yaptığım bu uygulamalar, Google hesabıma kayıtlı kredi kartı bilgilerimi görebilir mi? Erişim sağlayabilir mi? Yardımlarınızı cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Görünür bence görülmeyen site yoktur diye biliyorum.

Artı -1 Eksi

Arkadaşlar, benim için çok mühim bir soru sormak istiyorum. Yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum. Biliyorsunuz hepimiz belli başlı platformlara kredi kartımızı kaydediyoruz. Mesela Epic Games, Steam vb platformlara. Bu sayede alışveriş işlemini her seferinde kart bilgilerini girmek yerine, hem daha pratik hem de kolay yapabiliyoruz. Bu durumda ben de Google hesabıma, kredi kartı bilgilerimi kaydetmiş durumdayım. Yani kredi kartı bilgilerim Gmail hesabımda kayıtlı. Bu sayede Play Fimler, Play Kitaplar'dan hızlıca alışveriş yapabiliyorum. Sorum şöyle. Sizlerdebilirsiniz ki birçok uygulamaya kayıt yaparken, Google hesabı ile devam et, Apple hesabı ile devam et gibi hızlı kayıt seçenekleri var. Yani uygulamaya mail adresi ile iki saat kayıt yapmak yerine, Google ile devam et seçeneğine tıklayıp hızlıca giriş yapabiliyoruz. Bu giriş yöntemi Spotify'da var, IMDb de var, Evernote'da var, Blu TV de var, Duolingo, Reddit, Pinterest, yani hepsinde var da var. Şunu sormak istiyorum. Ben bu uygulamaların hemen hemen hepsine Google ile devam et seçeneği ile hızlı giriş yapmış durumdayım. Acaba Google ile giriş yaptığım bu uygulamalar, Google hesabıma kayıtlı kredi kartı bilgilerimi görebilir mi? Erişim sağlayabilir mi? Yardımlarınızı cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

İlk siteye kayıt olurken, yani Gmail vereceğiniz siteye Gmail ile giriş yapmadan hemen önce bir ekran gelir "Bu site şunlara erişebilmektedir" diye, eğer kredi kartı orada yoksa ve site de veri kaçakçılığı yapmıyorsa büyük ihtimal sıkıntı yoktur.

Ben bu uygulamaların hemen hemen hepsine Google ile devam et seçeneği ile hızlı giriş yapmış durumdayım. Acaba Google ile giriş yaptığım bu uygulamalar, Google hesabıma kayıtlı kredi kartı bilgilerimi görebilir mi?
Siz herhangi bir izin vermediğiniz takdirde, Google hesabınızda kayıtlı olarak bulunan kredi kartı bilgilerinize erişemezler. Eğer uygulamaların içerisinde bir ödeme seçeneği kullanacaksanız, Google Play Store içerisinden ödeme yönteminizle alakalı bir uyarı bildirimi gelecektir. Eğer ödeme seçeneklerinden kredi kartınızı seçmezseniz, Google hesabınıza bağlı olan uygulamalar kredi kartınıza erişemeyeceklerdir. Kredi kartı bilgileriniz sadece Google tarafından bilinecektir. Üçüncü parti uygulamalara ve hizmetlere bu bilgiler hiçbir şekilde verilmeyecektir.

Hesap güvenliğiniz açısından, Google hesabınıza bağlı olan uygulamaların veya hizmetlerin hangi bilgilere erişimlerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca, Google içerisindeki hangi verilerinizin üçüncü parti uygulama ve hizmetlerle paylaşıldığını da inceleyebilirsiniz.

İlk siteye kayıt olurken, yani Gmail vereceğiniz siteye Gmail ile giriş yapmadan hemen önce bir ekran gelir "Bu site şunlara erişebilmektedir" diye, eğer kredi kartı orada yoksa ve site de veri kaçakçılığı yapmıyorsa büyük ihtimal sıkıntı yoktur.
Teşekkür ederim
Siz herhangi bir izin vermediğiniz takdirde, Google hesabınızda kayıtlı olarak bulunan kredi kartı bilgilerinize erişemezler. Eğer uygulamaların içerisinde bir ödeme seçeneği kullanacaksanız, Google Play Store içerisinden ödeme yönteminizle alakalı bir uyarı bildirimi gelecektir. Eğer ödeme seçeneklerinden kredi kartınızı seçmezseniz, Google hesabınıza bağlı olan uygulamalar kredi kartınıza erişemeyeceklerdir. Kredi kartı bilgileriniz sadece Google tarafından bilinecektir. Üçüncü parti uygulamalara ve hizmetlere bu bilgiler hiçbir şekilde verilmeyecektir.

Hesap güvenliğiniz açısından, Google hesabınıza bağlı olan uygulamaların veya hizmetlerin hangi bilgilere erişimlerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca, Google içerisindeki hangi verilerinizin üçüncü parti uygulama ve hizmetlerle paylaşıldığını da inceleyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim içime su serptin gerçekten. Bu mesele kafamı meşkul ediyordu. Şuan rahatladım. Zaten bende Kartıma erişim izni vermedim ve Google ile giriş yaptığım sitelerin hepsi çok güvenilir siteler. Yani Pinterest, Spotify, Evernote gibi uygulamalar.
Kredi kartını neden veriyorsunuz?
Sanal kartı versenize içinde olan para kadar kullanıyor zaten.
Soruna gelirsek büyük ihtimal ile veri topladığı için görüyor.

Kardeşim yani şöyle. Bu benim senelerdir kullandığım kişisel Google hesabım. Çift kademeli doğrulama açık ve benden başka erişimi olan kimse yok. Ayrıca bu Google. Yani yemek sepeti değilki zırt pırt patlatılsın. Yani bundan dolayı rahatlıkla kaydettim. Sanal kart olayı da şöyle. Sanal kart girersem kısa süre sonra sanal kart bloke oluyor. Yani uzun vedeli keydedemiyorum. 2 hafta sonra sanal kart kapanıyor ve benim de her seferinde kart bilgilerimi Google hesabım üzerinden güncellemem gerekiyor. Yani sanal kart uzun vadeli olmuyor. Zaten Netflix vb uygulamalardada sanal kart ile abonelik olmuyor. Çünkü kart kısa sürede kapanıyor. Zaten arkadaş sağ olsun aşağıda meseleyi açıklamış güzelce. 3. parti uygulamalar kart bilgilerime erişemiyormuş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı