Google Maps neden Almanya'yı dolaşmamış?

recept.karaduman

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2021
Mesajlar
946
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merak ediyorum, Google maps neden Almanya'da bu kadar pasif?
Bilgisi olan var mı?

1642516941303.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gizlilik kaygılarından dolayı diyebiliriz. Google’a izin verilmemiş.
Gizlilik, Almanya'da uzun zamandır merkezi bir konu olmuştur. The Economist ve diğer yayın kuruluşlarının bildirdiği gibi, Nazi'nin Gestapo polisi ve Doğu Alman Stasi'nin mirası hala vatandaşlar üzerinde güç sahibidir. 1970 yılında Almanya'da dünyanın ilk veri koruma yasasının çıkarılması da dahil olmak üzere, bunun bir dizi yansımaları oldu. Doğal olarak, birçok Alman Sokak Görünümü haritalamasına karşı yatkın olmaya devam ediyor.
 
Bir video izlemiştim bir ara, birazdan bulurum ama izleyecek vaktim yok. Yanlış hatırlamıyorsam aslında yapmışlar ama insanlar kaldırılması için talepler oluşturup durmuş. Sonrasında ya Google hepsini kaldırıyorum deyip müze vb. yerleri bırakmış ya da insanlar o kadar çok istekte bulunmuş ki ancak o kısımlar kalmış.
 
Almanya'da katı gizlilik kuralları varmış. Başka bir yazıda da sen ben istersek yine evimizin haritada görüntülenmemesini isteyebiliriz. Almanyada insanlar bu yönde çok talep varmiş. Googleda komple Almanya'yı kapatmiş. Kısaca gizlilik yüzünden.
 
Konuyu unutmuşum. Video bu. Üstteki mesajda gördüğünüz gibi isterseniz kendi evinizi gizleyebiliyorsunuz. Herhalde o civardaki herkes öyle isterse direkt kaldırıyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı