Google One vs harici disk

Makaleler
49
Google One bildiğiniz gibi abonelik gerektiren bir hizmet. Fiyatlar zamanla artabilir ve bu durum öngörülemez. Ancak harici disk bana daha mantıklı geliyor. Tabii, bir harici diskin bozulabileceğini kabul ediyorum.

Bir senaryo üzerinden düşünürsek: 500 TL ödeyerek bir yıllığına 2 TB Google One kullanmak mı daha avantajlı, yoksa 3 tane 1 TB harici disk satın almak mı daha mantıklı?

Google One güzel bir seçenek, fakat sürekli bir abonelik gerektiriyor. Ayrıca internet hızı da önemli bir faktör. Öte yandan, 3 tane harici disk almak ilk başta maliyetli olsa da uzun vadede daha ekonomik olabilir.

Bu durumda, siz hangisini tercih ederdiniz: İlk başta maliyetine katlanarak 3 harici disk almak mı, yoksa abonelikle bulut depolama kullanmak mı?

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortalama HDD omru yaklasik 10 yil denilir (ozenli kullanmaniz durumunda). Eger internetiniz fevkalade degilse ve dosyalari yillarca uzun sure boyunca saklamak istiyorsaniz o zaman harici disk alin bence. Darbe alinca elbette bozulabilir ama iste bu tamamen sizin nasil sakladiginiza bagli. Benim kasamda PSU arkasinda 2 adet sata SSD/HDD haznesi var, ayni cekmece gibiler. Ben oraya monteledim, ihtiyacim olunca gerekli SATA kablolarini takip kullaniyorum. Onun haricinde kablolari cikartiyorum oylece duruyorlar.

Google One bildiğiniz gibi abonelik gerektiren bir hizmet. Fiyatlar zamanla artabilir ve bu durum öngörülemez. Ancak harici disk bana daha mantıklı geliyor. Tabii, bir harici diskin bozulabileceğini kabul ediyorum.

Bir senaryo üzerinden düşünürsek: 500 TL ödeyerek bir yıllığına 2 TB Google One kullanmak mı daha avantajlı, yoksa 3 tane 1 TB harici disk satın almak mı daha mantıklı?

Google One güzel bir seçenek, fakat sürekli bir abonelik gerektiriyor. Ayrıca internet hızı da önemli bir faktör. Öte yandan, 3 tane harici disk almak ilk başta maliyetli olsa da uzun vadede daha ekonomik olabilir.

Bu durumda, siz hangisini tercih ederdiniz: İlk başta maliyetine katlanarak 3 harici disk almak mı, yoksa abonelikle bulut depolama kullanmak mı?

İyi sosyaller.

Ben bulut alma taraftarıyım fizikselin hem kaybolma hem bozulma ihtimali var. Benim bilmem kaç yıllık fotoğraflarım havaya uçtu HDD kaybolunca onu da göze al bence.

Eger internetiniz fevkalade degilse ve dosyalari yillarca uzun sure boyunca saklamak istiyorsaniz o zaman harici disk alin bence.

Google küresel bir şirket diye biliyorum. Google'da uzun süre durmaz mı?
Ayrıca benim 2 GB video vardı telefonda. Wi-Fi gördüğü her yerde otomatik yedekleme yapıyordu, benim ruhum duymadan.

Ben bulut alma taraftarıyım fizikselin hem kaybolma hem bozulma ihtimali var. Benim bilmem kaç yıllık fotoğraflarım havaya uçtu HDD kaybolunca onu da göze al bence.

Değerlendireceğim.

Google küresel bir şirket diye biliyorum. Google'da uzun süre durmaz mı?
Ayrıca benim 2 GB video vardı telefonda. Wi-Fi gördüğü her yerde otomatik yedekleme yapıyordu, benim ruhum duymadan.
Durur tabii, aboneliginiz oldugu surece. Internetiniz yeterince hizliysa Google'in hizmetinden faydalanin derim. Diger fiziksel olarak kendinizin saklamasi daha zahmetli olabilir. Eger verileriniz cok oyle kisisel, baskalarinin bilmesini istemediginiz bir sey degilse ve internetiniz yeterince hizliysa ben Google One alin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı