GPU fan çalışma sıcaklığı aralığı normal mi?

• Konuyu başlatan atknny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 416

atknny

Femtopat
Daha fazla  
PC boşta iken basit işlerde internette gezerken video izleme vs. GPU sıcaklığı 62 derecelere ulaşınca ancak GPU fanı çalışmaya başlıyor. 45 dereceye düşünce fan duruyor. Oyunda ise oyuna girer girmez GPU fanı çalışıyor. Oyunlarda sıcaklık CS'de GPU 66 derece civarı, Rocket League 69-70 dereceleri gördüğü oluyor. Bu sıcaklıklar normal mi? Daha düşük sıcaklıklarda gezmesi gerekmez mi? Çok oyun oynamıyorum sıcaklık değerlerinin önemli olduğunu biliyorum fakat normal değerler mi? (daha alalı sistemi 2 ay oldu, ekran kartım RTX 4070 Super)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Ekran kartı sen işlem yapsan da yapmasan da vram ve gpu üzerinden soğutma bloğunu ısıtır ve sensörler bloğun yeteri kadar sıcaklığa ulaştığını anladığında fanları açar ve kısa süre sonra sıcaklık istenilen seviyeye düştüğünde fanları durdurur. Sıcaklık değerleriniz de gayet normal düzeylerde. Sorun oluşmayacaktır.

İyi forumlar.

45 derecede fanın durması da oyunda 69-70 derece görmesi de korkulacak bir durum değil hocam, içiniz rahat olsun.
Gayet normal. Hatta iyi bile sayılır.
Merhabalar,

Ekran kartı sen işlem yapsan da yapmasan da vram ve gpu üzerinden soğutma bloğunu ısıtır ve sensörler bloğun yeteri kadar sıcaklığa ulaştığını anladığında fanları açar ve kısa süre sonra sıcaklık istenilen seviyeye düştüğünde fanları durdurur. Sıcaklık değerlerinizde gayet normal düzeylerde. Sorun oluşmayacaktır.

İyi forumlar.
Anladım youtube videosunda benzer sistem daha serin çalışıyor. Kafama takılmıştı sağolun teşekkürler.

Kullandığınız markaya göre değişiyor, kasaya ve konuma gore de değişir. 4080 Gaming OC kullanıyorum söylediğin sıcaklıkları hiçbir zaman görmedim. 1500 1700 RPM aralığında kart 50 ile 60 derece arası çalışıyor üstünü gerçekten hiç görmedim. Sadece F1 2024 de 59 61 derece arası geziyor.

Bu şekilde 66-67-68 derecelerde geziyor.model: MSI ventus 2x black 4070 super.
Merhabalar,

Ekran kartı sen işlem yapsan da yapmasan da vram ve gpu üzerinden soğutma bloğunu ısıtır ve sensörler bloğun yeteri kadar sıcaklığa ulaştığını anladığında fanları açar ve kısa süre sonra sıcaklık istenilen seviyeye düştüğünde fanları durdurur. Sıcaklık değerleriniz de gayet normal düzeylerde. Sorun oluşmayacaktır.

İyi forumlar.

Oda sıcaklığı bulunduğunuz ile göre etkili olduğu için her zaman YouTubedakilerle aynı olmuyor.

Kasa hava akışı da etkili mesela.
Kullandığınız markaya göre değişiyor, kasaya ve konuma gore de değişir. 4080 Gaming OC kullanıyorum söylediğin sıcaklıkları hiçbir zaman görmedim. 1500 1700 RPM aralığında kart 50 ile 60 derece arası çalışıyor üstünü gerçekten hiç görmedim. Sadece F1 2024 de 59 61 derece arası geziyor.

730_21.jpg

Normal hocam benim ASUS Dual 3060 yazın 76 görüyor. Kışın da 68, 70 görüyor.

50-60 derecelerde bu seviye sıcaklıklarda kalması için ayar falan yapılabilir mi biostan vs. tavsiyeniz var mı böyle kalması mı en doğrudur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı