GPU'su takıp çıkartılabilen laptop var mı?

Şöyle linux tech tips kanalında ibm/lenovo (tam olarak hangi markanın adı altında üretilen model olduğunu hatırlamıyorum) böyle bir şey mümkündü. Bazı asus cihazlarında nvidia 800 serisi gpu için yapabiliyordun aynısı r9 serisi gpu için geçerli. Ama günümüzde bütün cihazların işlemcisi gpusu ve ramı anakarta entegre bir şeklide geliyor. Dediğin yöntem günümzde şöyle işler i3 bir asus lenovo acer casper vb markanın cihazını aldın aliexpress üzerinden en üst anakartı (varsa tabiki) bakıyorsun alıyorsun eski anakartı söküp yeniyi takıyorsun al sana bütün her şey değişmiş oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodan izliyebilirsiniz. Zamanında Ali Bey'de Recep Bey'de güzelce anlatmışlar.

O dediğin 10 sene öncede kaldı. Şimdi üretim kolaylığı ve maliyet azaltma gibi sebeplerle gpu anakarta entegre geliyor.

İlk mesajımda da yazdığım gibi...
Eskiden Monster'ın tam anlattğım gibi, slot şeklinde GPU kartı yuvası vardı. Tek merakım GPU değil. Baba bileşenleri tak çıkar yapılabilien laptop günümüzde var mı, onu merak ediyorum.

Onu bende bilmiyorum yani bütün parçalar tak çıkar zaten ancak laptoplarda çok zahmetli. Ve yerine yeni parça takmak istedğinde aynı modeli takmak zorundasın uyumsuzluk yapar anakart ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodan izliyebilirsiniz. Zamanında Ali Bey'de Recep Bey'de güzelce anlatmışlar.

Ahh ah. MXM'i olan laptop olsa, yemem de yanında yatarım. ;) Sağ olun video için.
Şöyle linux tech tips kanalında ibm/lenovo (tam olarak hangi markanın adı altında üretilen model olduğunu hatırlamıyorum) böyle bir şey mümkündü. Bazı asus cihazlarında nvidia 800 serisi gpu için yapabiliyordun aynısı r9 serisi gpu için geçerli. Ama günümüzde bütün cihazların işlemcisi gpusu ve ramı anakarta entegre bir şeklide geliyor. Dediğin yöntem günümzde şöyle işler i3 bir asus lenovo acer casper vb markanın cihazını aldın aliexpress üzerinden en üst anakartı (varsa tabiki) bakıyorsun alıyorsun eski anakartı söküp yeniyi takıyorsun al sana bütün her şey değişmiş oluyor.
Bahsettiğiniz marka Framework olabilir. Sevgili @VladIsDead sağ olsun, o yazmıştı önceki sayfalarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı