Grafiğin gerçekçi olması iyi olduğu anlamına mı gelir?

Neyi, nasıl anlatmak istediğine bağlı. Bir yanılsamacı yapı kurgulanandıysa, özdeşleşme yaratılmak isteniyorsa gerçekçi grafikler daha tercih iyi olabilir.
 
Son düzenleme:
Gerçekçi grafiklere sahip oyunlar iyi olduğu anlamına gelmez. Örneğin çok gerçekçi bir oyun düşün, oyunda tek amaç yalnızca gezmek. Özelliği olmayan bu oyun birkaç dakika sonra bırakılır. Bir de gerçekçi olup bol özellikli ve hikayeli bir oyun düşün. Bu daha çok oynanır.
 
Bence hem Ori oyunlarının hem Microsoft Flight Sim'in grafikleri çok güzel. Ama Ori bunu sanat tasarımıyla, renk paletiyle yaparken Flight sim gerçekçiliğiyle yapıyor.
Birkaç farklı etken olduğunu düşünüyorum, gerçekçilik iyi grafik yapmanın tek yolu değil.
 
Grafikler oyunlarda çok önemlidir ancak ses, hikaye ve mekan tasarımı gibi diğer unsurlarla birleştirildiği zaman asıl büyüsü ortaya çıkar. Grafikler sayesinde ortamı oyuncularınıza hissettirebilir, hikayeyi ve duyguları(Detroit:Become Human çok iyi yapıyor) rahatça aktarabilirsiniz.
 
Bence sanat tarzı tamamen tercih. Bana göre tarzından çok kalitesi önemli, mesela gerçekçi grafik diye kalitesiz texture kullanan oyunlar veya cartoon ama kaliteli texture kullanan oyunlar var. Oyunun grafik konusunda iyi olup olmadığının belirleyen şey bence doku texture kalitesi, onun dışında sanat tarzı tamamen tercih yani oyunun realistik veya cartoon olması iyi olup olmadığını göstermez iki seçeneğinde ayrı ayrı kitlesi ve seveni var mesela bana kalırsa ben cartoon tarzını seviyorum ama realistik tarzın bana hitap etmemesi iyi veya kötü olduğunu belirlemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı