Grafik bolluğunun fazla olduğu yerlerde monitör kapanması

Simero

Hectopat
Yer
Panamalar
Merhaba oyun oynarken grafik bolluğunun yoğunlaştığı yerlerde mesela biri ateş ettiğinde ekranıma aniden biri çıktığında ya da uzakta bir yerde bir şey patladığında monitörüm kapanıyor ve "no-signal" hatası alıyorum fakat oyunlarda çözünürlüğü düşürdüğümde monitörün kapanma olasılığı azılıyor. Çoğu kişi ekran kartının ısındığından dolayı söylüyor ama sıcaklıkları incelediğimde ekran kartı maksimum 47 derece olmuş ve o kadar cabuk ısınamadığını düşünürsek böyle bir şey imkansız. Benim tek bir düşüncem var monitörüm eski, 2011 de üretilen bir monitör kullanıyorum ve kasama VGA veya Display Port'u desteklemiyor onun için VGA dönüştürücü kullanıyorum aynı şekilde monitör kapandığında elimle kontrol ettiğimde dönüştürücü sıcaktı bu sorunu nasıl çözebilirim 2.5 aydır bunula uğraşıyorum adam akıllı FPS oyunu oynayamıyorum

Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 AF
RX560 4 GB.
Neo Forza 2x8 16 GB 3200MHz RAM.
Colorful anakart.
400W güç kaynağı.
Merhaba oyun oynarken grafik bolluğunun yoğunlaştığı yerlerde mesela biri ateş ettiğinde ekranıma aniden biri çıktığında ya da uzakta bir yerde bir şey patladığında monitörüm kapanıyor ve "no-signal" hatası alıyorum fakat oyunlarda çözünürlüğü düşürdüğümde monitörün kapanma olasılığı azılıyor. Çoğu kişi ekran kartının ısındığından dolayı söylüyor ama sıcaklıkları incelediğimde ekran kartı maksimum 47 derece olmuş ve o kadar cabuk ısınamadığını düşünürsek böyle bir şey imkansız. Benim tek bir düşüncem var monitörüm eski, 2011 de üretilen bir monitör kullanıyorum ve kasama VGA veya Display Port'u desteklemiyor onun için VGA dönüştürücü kullanıyorum aynı şekilde monitör kapandığında elimle kontrol ettiğimde dönüştürücü sıcaktı bu sorunu nasıl çözebilirim 2.5 aydır bunula uğraşıyorum adam akıllı FPS oyunu oynayamıyorum

Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 AF
RX560 4 GB.
Colorful anakart.
400W güç kaynağı.
+ olarak güç kaynağı sisteme yeterlimi?

Merhaba oyun oynarken grafik bolluğunun yoğunlaştığı yerlerde mesela biri ateş ettiğinde ekranıma aniden biri çıktığında ya da uzakta bir yerde bir şey patladığında monitörüm kapanıyor ve "no-signal" hatası alıyorum fakat oyunlarda çözünürlüğü düşürdüğümde monitörün kapanma olasılığı azılıyor. Çoğu kişi ekran kartının ısındığından dolayı söylüyor ama sıcaklıkları incelediğimde ekran kartı maksimum 47 derece olmuş ve o kadar cabuk ısınamadığını düşünürsek böyle bir şey imkansız. Benim tek bir düşüncem var monitörüm eski, 2011 de üretilen bir monitör kullanıyorum ve kasama VGA veya Display Port'u desteklemiyor onun için VGA dönüştürücü kullanıyorum aynı şekilde monitör kapandığında elimle kontrol ettiğimde dönüştürücü sıcaktı bu sorunu nasıl çözebilirim 2.5 aydır bunula uğraşıyorum adam akıllı FPS oyunu oynayamıyorum.

Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 AF.
RX560 4 GB.
Colorful anakart.
400W güç kaynağı.

+ Olarak güç kaynağı sisteme yeterli mi?

Öncelikle güç kaynağın bana düşük geldi, o sisteme en az 500W lazım. 2.olarak monitörüm eski demişsin bence de bir değişmeni zamanı gelmiş bütçen zorlamayacak şekilde yeni monitör alırsan daha iyi olur.

Öncelikle güç kaynağın bana düşük geldi, o sisteme en az 500W lazım. 2.olarak monitörüm eski demişsin bence de bir değişmeni zamanı gelmiş bütçen zorlamayacak şekilde yeni monitör alırsan daha iyi olur.
bilgisayarı aldığım firmaya sordum ama marka bilgisayarlarda power suply yetersiz olamaz dediler.
başka yardım edicek yokmu :(
Arkadaşlar sorun çözüldü dönüştürücü sadece V-Sync destekliyormuş oyunları V-Sync'da oynayınca sorun düzeldi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı