Grafik Tablet Önerisi

• Konuyu başlatan AxeON
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 12.249

AxeON

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben Osu! oynayan birisiyim. Bir grafik tablet alıp onunla oynamak istiyorum. Aranızda grafik tablet kullanan var mı ? Önerilerinizi bekliyorum.

Çizgi film ve animasyon işiyle uğraşıyorum. Wacom, Lapazz gibi markalar kullandım. Hiç oyun oynamak için kullanmadım, oyunun bir videosunu izledim güzelmiş ilgimi çekti. Oldukça hızlı olmayı gerektiren bir oyun anladığım kadarıyla, büyük ebatlarda bir tablet almanız hareket hızınızı düşürecektir. Küçük yüzeyli tabletler daha hızlı fare hareketi sağlar, ekranın bir köşesinden diğer köşesine imleci sürüklemek için kolunuzu 25-30 santim kaydırmak zorunda kalmazsınız. Bütçenizi yazabilirseniz yardımcı olabilirim. Önereceğim tabletler grafik tasarım işinde kullanılan tabletlerden olacaktır bilginiz olsun.

Oyun içinde imleç hızını oldukça arttırabilir şekilde tasarlanmış bir oyun. O yüzden orada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. İstediğim algılama hızı ne kadar hızlı olursa o kadar iyi olur. 200-250 TL civarı bir bir bütçe ayırabilirim. Dediğim gibi algılama hızı geç olmasınki hareketlerimi hemen algılasın yani 1 saniyeden geç bir sürede algılasa bile bir işime yaramaz ama şunuda söyleyeyim tabletlerin algılama hızı hakkında pek fikrim yok yani 1 saniye algılama hızı olan kötü tabletler olabileceğini düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim tabii. :D

Wacom USB Bamboo Pad Gümüş Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks
O halde bu mütevazi ve hoş görünümlü tableti önerebilirim. Algılamada gecikme diye bir şey yok, kalem hareketiniz ile imleç neredeyse aynı anda hareket eder. Wacom Bamboo Pad ürününün kablosuzları da mevcut, tavsiyem kablolu olmasıdır. Kesintisiz kullanım sağlaması açısından benim tercihim kabloludan yana. Aynı sitede kablosuz yeşil renkli versiyonun fiyatı indirime girip 169 lira olmuş. Yine de kablolu tercihimdir. Başka sitelerde daha uygun fiyat var mı bilmiyorum, ama tavsiye edeceğim ürün budur. Olur da ileride grafik tasarım yapmak isterseniz, işi öğrenene kadar sizi idare edecek bir ürün.

Birazcık daha profesyönel bir tablet olmasını istersen Intuos serisine yönelmiş olursun. Ondan sonra Cintiq serisi var. Ne kadar yukarılara çıkarsa o kadar basınca duyarlı, hassas, yüksek çözünürlüklü bir ürün haline gelir. Önerdiğim Bamboo Pad modelini hem kalemle hem de elle kullanabilirsiniz, Multi-Touch özelliği de mevcut. 265 lira civarı olan CTL-480S Intuos Pen sadece kalemle kullanılabilir. Aynı modelin Pen & Touch versiyonu Vatan'da 396 lira.

Bamboo Pad, USB Drawing Tablet with USB Connectivity | Wacom
Intuos Pen | Wacom
Intuos Pen & Touch Small Digitizer Tablet | Wacom

En ayrıntılı biçimde buradan kıyaslayabilirsin. Eğer Osu! için ihtiyacın olanın grafik tasarım tableti olduğunu düşünüyorsan benim önerim Bamboo Pad senin ihtiyacını görecektir. Tasarım işlerine hevesliysen, ileride ben bu tableti tasarımda da kullanırım diyorsan Intuos alabilirsin. Pek gerekli olduğunu düşünmüyorum, şuan Bamboo Pad kullanan bir arkadaşım harçlığını onunla yaptığı işlerden çıkartıyor. Para kazanmaya başlamak için yeterli bir tablet. Ondan sonra meslekte ilerlemek için Intuos Pro modellerine yönelmek daha mantıklı. Daha da ilerlerim diyorsan bir araba parası harcayıp Cintiq alırsın. :)

Hiç mesleki düşüncem yok tablet ile ilgili. Zaten Osu! oynarken elime kullanmam gerektiğini düşünmüyorum mouse da var zaten sadece oynarken kullanırım tableti. Ctl 480s tasarım olarak daha hoşuma gitti o yüzden ona daha bir içim ısındı. Cintiq felan hiç yok zaten aklımda zaten fiyatı da bayağı bayağı pahalı :D

Tablet kalemlerinin uzun vadede aşınıp tükenme olayı var bilgin olsun. Gerçi sadece oyun oynamakla bitirmen pek mümkün değil. Yanında yedek de gönderiyorlar zaten. :) Uzun süre işini göreceğini düşünüyorum, o halde şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Oyunda başarılar. :)

Tablet kalemlerinin uzun vadede aşınıp tükenme olayı var bilgin olsun. Gerçi sadece oyun oynamakla bitirmen pek mümkün değil. Yanında yedek de gönderiyorlar zaten. :) Uzun süre işini göreceğini düşünüyorum, o halde şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Oyunda başarılar. :)

Yusuf bey size bir şey sormak istiyorum. Ben de çizimlerimi bilgisayara aktarmak için grafik tablet almayı panlıyorum. Ama daha önce hiç kullanmadım ve böyle bir tecrübem yok. Wacom Bamboo Pad Light CTH-301K almayı düşünüyordum, sizce iyi bir seçim mi? ya da bana önerebileciğiniz bir marka ya da ürün var mı? Bütçem çok fazla değil en fazla 300 Tl'lik bir şey düşünüyorum. Cevap yazarsanız sevinirim :) şimdiden teşekkürler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı