Grafik Tasarım İçin 3000-3500 TL PC Toplama

burakcansrn

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Grafik Tasarım işini uzun süredir yapıyorum fakat kullandığım donanım artık yeterli gelmemeye başladı. Yani profesyonel çalışmalar yapmaya başladık haliyle şuan ki kullandığım bilgisayarım pek yeterli verimliliği vermiyor.

Grafik tasarımda beni rahat bir kullanıma eriştirecek bir donanım toplamak istiyorum. Bütçem 3.000 ile 3.500 arasındadır. Zorlarsak 4.000 taşırabiliriz. :) Ekran hariç ayırdığım bütçe bu şekildedir. Ekranımı araştırmalarım ve karşılaştırmalarım sonucu buldum. Bilgisayara 2 ekran takacağım. Ekran kartına buna istinaden seçersek çok sevinirim. Şimdiden yardımlarını esirgemeyecek olan technopat adminleri ve üyelerine teşekkür ederim.

Not: Alacağım ekran için tıklayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@burakcansrn dostum merhaba, yaklaşık 2-3 ay önce kadar aynı konuyu açtım ve bazı arkadaşların destek ve önerisi ile sistemi topladım. Bütçemiz, mesleğimiz ve arayışımız aynı. Biraz bütçeyi aştı ama çok güzel bir sistem oldu. @Oreki arkadaşımızın yazdığı sistem ile %90 aynı bence tereddütsüz alabilirsin. Ben birde daha hızlı ve güvenilir bir çalışma ortamı için sisteme Samsung Evo 850 250GB SSD ekledim.

Seçtiğin monitörde güzel, benim tercihim HP T3M86AA 27" oldu, verimi ve yorumları dünya çapında olumlu ve çok şık. Düşünürsen şuan HepsiBurada'da güzel bi indirime denk geldim; HP T3M86AA 27" 7ms (VGA+2xHDMI) Full HD IPS Led Monitör Fiyatı

Yukarıdaki sistem güzel gözüküyor. RAM direkt olarak programa etki ettiği için 16 GB'dan aşağısı olmamalı. SSD de şart, zira dosya alışverişi çok kullanılacağı için elzem bir malzeme. Kabataslak tasarım programlarına uygun bileşenleri biliyorum ancak ince detaylara hakim değilim. Ekran olarak neden Samsung seçtiniz? HP ya da Dell çok daha iyi markalar ekran kalibrasyonu bakımından.

Ekleme: Monitörde eğimli ekran önermiyorum. 2-3 farklı monitörde denedim hiç alışamıyorsunuz ve gözünüz sürekli bir şeyler eğikmiş, yamukmuş gibi algılıyor, takıntı yapıyor bir süre sonra. Şahsi fikrim.

@Oreki Hocam sistem için gerçekten çok teşekkür ederim. Aklımda ki sistem ile birebir uyumlu gibi bütçe konusunda da ssd ve sata hdd çıkartırsam bütçeyi 3.500 yakınlaştırmış oluyorum. Elimde ssd sata oldukça fazla var :) Öneriniz için tekrardan teşekkür ederim.

@burakcansrn dostum merhaba, yaklaşık 2-3 ay önce kadar aynı konuyu açtım ve bazı arkadaşların destek ve önerisi ile sistemi topladım. Bütçemiz, mesleğimiz ve arayışımız aynı. Biraz bütçeyi aştı ama çok güzel bir sistem oldu. @Oreki arkadaşımızın yazdığı sistem ile %90 aynı bence tereddütsüz alabilirsin. Ben birde daha hızlı ve güvenilir bir çalışma ortamı için sisteme Samsung Evo 850 250GB SSD ekledim.

Seçtiğin monitörde güzel, benim tercihim HP T3M86AA 27" oldu, verimi ve yorumları dünya çapında olumlu ve çok şık. Düşünürsen şuan HepsiBurada'da güzel bi indirime denk geldim; HP T3M86AA 27" 7ms (VGA+2xHDMI) Full HD IPS Led Monitör Fiyatı

Hocam güzel yorumunuz ve öneriniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Önerdiğiniz ekranı daha önce çalıştığım yazılım firmasında kullanıyordum. Açıkcası özellikleri bakımından birkaç farklılık ile samsung modeli beni biraz cezbetti diyebilirim. Fakat samsung monitörü karşıma çıkana kadar önerdiğiniz ekran modelini almayı düşünüyordum. Yorumunuz ve öneriniz için tekrardan teşekkür ederim.

Yukarıdaki sistem güzel gözüküyor. RAM direkt olarak programa etki ettiği için 16 GB'dan aşağısı olmamalı. SSD de şart, zira dosya alışverişi çok kullanılacağı için elzem bir malzeme. Kabataslak tasarım programlarına uygun bileşenleri biliyorum ancak ince detaylara hakim değilim. Ekran olarak neden Samsung seçtiniz? HP ya da Dell çok daha iyi markalar ekran kalibrasyonu bakımından.

Ekleme: Monitörde eğimli ekran önermiyorum. 2-3 farklı monitörde denedim hiç alışamıyorsunuz ve gözünüz sürekli bir şeyler eğikmiş, yamukmuş gibi algılıyor, takıntı yapıyor bir süre sonra. Şahsi fikrim.

Hocam Hp ve Dell araştırdım. Fakat az önce santes hocamın önerdiği ekran hakkında yazdıklarım gibi aslında Hp'nin o ekranını almama sebebim birazda tepki süresinin fazla olması oldu. Fakat hala önerilere açığım aklım arada Hp modeline gidip geliyor. Önerileri değerlendireceğimi bilmenizi isterim. Güzel ve düşünceli yorumunuz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı