Gravel mi trekking mi?

Ne için alacağınıza bağlı hafta sonları çıkar 1-2 saat sürer dönerim derseniz carraro 330 daha rahat olur ama ben uzun süre kendimi ilerleterek süreceğim derseniz bisan daha iyi zaten ağırlık maşa üzerindeki set konusunda da bisan geçiyor.
 
Hemen kıyaslayalım, çok basit ve kısa bir kaç şey yazacağım.

All Trail Eco; her yola gelir. Özellikle gidon için tercih edilebilir neden derseniz çoklu tutuş pozisyonu her ne kadar bir tur bisikleti gidonu olmasada Sportive modeline göre çok rahat ettirecektir. (gidon sargısı tercihe bağlı değiştirilmeli) Devam ediyorum, karbon maşa aldığınız darbeleri sönümleme ve sürüş konforu için oldukça iyi bir detay. Zincir modeli güzel, bisikletin genel olarak ağırlığı kabul edilebilir ve jant modeli başarılı. Ancak iki model arasında tek eksik grup set kalitesi. Altus üzerinde kabul edilen Sora grup seti yakışmamış. V fren yerine hidrolik olabilirdi, olması gereken kullanılmamış. Giriş, başlangıç seviyesinde bir grup seti ile maliyeti düşürmüşler.

Sportive modeline bakacak olursak; grup seti tartışmasız All Trail Eco modelinden çok iyi. Bin yedek zincirini ve pimlerini al yanına bozmadan ağız tadıyla dünyayı dolan kalitesinde. Yolda bırakmayacak komponenti var. Lastikleri dayanıklı, selesi gidon ve gidon boğazı FSA güzel bir marka. Hidrolik frenler güzel, 11-36 arka dişli sizi yormaz, kolaylıkla tırmandırır. Alüminyum kadrolar iki modelde de aynı.

All Trail Eco ile ufak upgrade edilerek her yola gidilebilir. Bikepacking merakı varsa tavsiye ederim ancak bazı şeylerden kısmışlar. Sportive kadro yapısı gereği tercih etmezdim ancak kullandıkları ekipmanlar güzel. Şimdilik kabaca yazacaklarım bu kadar, gerekirse detaylı inceleyebiliriz.
 
Ben Mosso 1821 msm h kullanıcısıyım.
Bulunduğum şehirde yollar %70 asfalt %30 beton asfalt(ara ara bazı yollar inanılmaz rahatsız edici derecede bozuk)
Ortalama 40km günlük turlara çıkıyorum. Bu sürüşlerde hem dik tırmanışlar hem de düz yol olarak kullanıyorum.
Keşke üzerinde grx olsaydı yol kompenantı yerine daha iyi olabilirdi fakat malumunuz artan piyasada maliyetleri azaltmak amacıyla bir yerlerden kısıyorlar her zamanki gibi.
Bikepacking vs yok aklımda.
Atıyorum sürüşlerim 70+ olduğunda yine rahat ettirecek beni yarıyolda bırakmayacak bir bisiklete ihtiyacım var.
Hem ileriye dönük olması amacıyla deore setli bir şeyler baktığımda ise en uygun F/P olarak 330 ve Mosso 2130 msm h var bunda da maşa gidondan kitlemeli olduğu için tercih etmedim.

Alternatiflere de açığım.
@431168
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı