Grid Autosport araç kontrollerini becerememek

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Grid Autosport isimli bir oyunu oynuyorum. Bir süredir oynamama rağmen hala alışamadım. Sürekli aracı pisten çıkartıyorum ve fren zamanını ayarlayamıyorum. Ya erken fren yaptığımdan öne geçiliyorum, ya geç fren yaptığımda pist dışına çıkıyorum. Özellikle hızlı dönülen geniş virajlarda süreklı dışa taşıyorum. Aracı yolda tutmaya çalışırken araç sürekli arkadan kayma eğilimi gösteriyor, toparlamaya çalışırken araba spin atıyor. Neyi yanlış yaptığımı çözemedim. Eğer yarış oyunlarıyla aranız varsa iki turluk Spa'da çektiğim oynanışı izleyip değerlendip nerelerde hata yaptığımı söyler misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Grid autosport isimli bir oyunu oynuyorum. Bir süredir oynamama rağmen hala alışamadım. Sürekli aracı pisten çıkartıyorum ve fren zamanını ayarlayamıyorum. Ya erken fren yaptığımdan öne geçiliyorum, ya geç fren yaptığımda pist dışına çıkıyorum. Özellikle hızlı dönülen geniş virajlarda süreklı dışa taşıyorum. Aracı yolda tutmaya çalışırken araç sürekli arkadan kayma eğilimi gösteriyor, toparlamaya çalışırken araba spin atıyor. Neyi yanlış yaptığımı çözemedim. Eğer yarış oyunlarıyla aranız varsa iki turluk Spa'da çektiğim oynanışı izleyip değerlendip nerelerde hata yaptığımı söyler misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Yarış çizgisini takip etmiyorsun ve fren yapacağın yerleri gösteriyor yarış çizgisinde ona dikkat ederek fren yap, virajdan viraja değişir fakat bazı virajlarda hafif frene dokunup gaz keser devam edersin. Aslında bu pisti ezberlemen lazım nerede nasıl döneceğini YouTube'dan izlersen eğer ve ona göre antrenmanlar yaparsan alışırsın ve iyi dönersin. 2. dönüşte kerbin üzerinden hafif frene dokunup sonra frenden çekip gaz vermeden çizgiye göre dönmen lazım örneğin. Spin atmanın sebebi de tam dönmeden gazı fullüyorsan o sebepten olabilir tam dönmeden gazı fullemek yerine hafif basarak sonradan fulleyebilirsin. Yüksek hızda eğer araba kaymaya başladıysa direksiyonu pek ellemeden frene basman daha iyi olabilir ayrıca.

Öncelikle isminizi görmezden geliyorum.
Size verebileceğim bir ipucu, ara sıra haritayı takip etmek olacaktır. Harita size yol ile ilgili yeterince bilgiyi veriyor ve bu bilgi hız kontrolünde önemli bir etkiye sahip. Virajlara girerken erken fren yapmak, geç fren yapmaktan her zaman daha iyidir. Bu yüzden fren yapmaktan korkmayın. Aracınız yavaşlayabilir ama dönüşü diğer yarışçılardan daha iyi alırsanız, öne geçmek için daha çok şansınız olur. Virajlarda da çok fazla gaz vermeyin, aracı kaydırabilir. Araç kaymaya başlarsa direksiyona müdahale etmeden önce gazı kesip aracın durumunu kontrol edin.
Ayrıca virajları, diğer virajı tehlikeye atmayacak şekilde içeriden almanız önemli bir nokta. Ne kadar içeriden alırsanız o kadar az yolunuz olur.

Virajlara girerken erken fren yapmak, geç fren yapmaktan her zaman daha iyidir. Bu yüzden fren yapmaktan korkmayın. Aracınız yavaşlayabilir ama dönüşü diğer yarışçılardan daha iyi alırsanız, öne geçmek için daha çok şansınız olur.
Atak yaparken eğer pist üzerinde bilgiye sahipse geç fren yapmak da işe yarar fakat yerine göre.

@353535, Ne zaman tam fren yapmak gerekli anlaşılmıyor. O çizgiye göre ya erken ya geç fren oluyor. Arabanın arkası direkt geliyor veya dışa savruluyorum.
Arkadaşlar sorunumu ciddi anlamda çözdüm. Direksiyonu döneceğim yönün doğrultusunda tutup dönmek istediğim yönün orta noktasını seçip o doğrultuda direksiyonu az miktarda sürekli sağ-sol yaparak hem düzlükte hem de virajlarda kaymadan veya kontrol edilebilir şekilde dönebiliyorum. Attığım videoda ikinci turda oynadığım şekilde rahatça oynayabiliyorum. Neden az direksiyonu "titretmek" bu kadar fark sağlıyor anlamadım. Bu yöntemi F1 ve diğer yarışları izlerken sürücülerin yaptığını fark ettim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı