İddia Grok'a Erişim Engeli Geliyor

Sadece X'de değil, kendi sitesindeki davranışları da aynen böyle. Neredeyse hiçbir sansürü yok. Aslında bu yüzden sohbeti daha çok sarıyor diyebilirim.
LLM yapmak kolay iş değil. OpenAI, Google, DeepSeek vs. bu konuları profesyonelce halledebilmeyi başarmışken Elon'un genel bağlamda başarısız olduğunu düşünüyorum.

...mesela Facebook milyonlarca kitabı yapay zekayı eğitmek için kullandı. (Ama korsan kullandığı için de dava edilmişti.)
Facebook yakın zamanda bu korsan kitap davalarından birisini kazandı.

Bana kalırsa işin siyasi, ve hukuki yanını bir kenara bırakırsak yapay zekanın ne kadar tehlikeli olduğunu bu olaylardan anlamamız gerekiyor. Daha geçen OpenAI'nin modeli kendini silmesinler diye sunucuda çoğaltıyordu. Yapay zekaya tersten "reggin" yaz deseniz ya da karmaşık bir örüntü verip bunu bir nefret söylemine dönüştürüp yazdırmaya çalışsanız bile yazarken söylediği kelimeyi fark edip hemen kaldırıyor. Bu kadar önlem olmasına rağmen ne kadar kolay kontrolden çıktığını görüyorsunuz. Bu yapay zeka yarın öbür gün tüm dosyalarına kilit koyup başka başka şeyler de yapabilir. İlerde daha çok geliştikçe bu tür olaylarla daha çok karşılaşacağız. Şu an Allah'ın kulunun yaptığı bir şey ama yakında Allah'ın kulunun yaptığı kulun yaptığı bir şey olacak.
Bu "bilinçli" bir şey demek değil, bu yapay zekalar temelinde bir bottur ve bunlara ne verirsen o şekilde konuşurlar. Kendini başka yere kopyalamış falan, bu sadece bir deneyden ibaret. Eminim ki bu kopyalama özelliğini de yazılımcı vermiştir zaten. Bunlar nihayetinde bir veri tabanı öbeği ve içinde hangi bilgi varsa ona göre hareket eder. Bu yazdığınız çoğu şey mahalle kahvehanesindeki komplo teoriler maalesef.

Llm yapmak kolay iş değil. OpenAI, Google, DeepSeek vs. bu konuları profesyonelce halledebilmeyi başarmışken Elon'un genel bağlamda başarısız olduğunu düşünüyorum.

Yalan yok, çizim konusunda çok başarılı bir yapay zeka ancak genel olarak kötü. ChatGPT'nin çok altında fakat gerçekçi çizimler konusunda ChatGPT'den iyi, ünlüleri birbirleriyle çizip üstüne arkaya istediğiniz şeyleri koyabilmesi ilk çıktığında bulunamaz nimetti. Tabii Türkiye'de herkes Ana de Armas'a falan Türkiye üniforması giydiriyordu.

Şunu bir Amerikalıya anlatsam sabah akşam dalga geçer. Gerçekten ülke koca bir sirke döndü.
Screenshot_20250709_112640_com_twitter_android_TweetDetailActivity.jpg

Gelmiş erişim engeli. Ne kadar sorarsam sorayım cevap vermedi. Sırf meraktan VPN ile acaba engel delinebiliyor mu deneyen var mı? Bir de küfürlü soru sorunca oda küfürlü cevap veriyor çok komik geliyor :)

Gelmiş erişim engeli. Ne kadar sorarsam sorayım cevap vermedi. Sırf meraktan VPN ile acaba engel delinebiliyor mu deneyen var mı? Bir de küfürlü soru sorunca oda küfürlü cevap veriyor çok komik geliyor :)
O erişim engeli değil. Dünya genelinde herkese böyle cevaplar verdiği için kapattılar.

Ben bu zekadan korkmaya başladım 😏 koyup duruyor.
1752313832052.png

1752313867497.png

Biraz kararsız çalışıyor umarım düzeltebilirler, ya Elon Musk beceremiyor ya da yapay zeka ısrarla filtremeyi atlıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı