Grundig GNB 1567 B1 işlemci uyumu

Emirhanackgz

Picopat
Katılım
19 Ocak 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Grundig GNB 1567 B1 i3 arkadaşlar bu marka dizüstü bilgisayarıma hangi işlemciler uyumludur? Şu anki işlemcim i3 3110M 2.40GHz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim attığım ney sizce? İ serisi bir M işlemci. İ serisi M ibareli işlemcilerin bazılarının BGA versiyonu da var diyorum hala anlamıyorsunuz.
Bakın bir sürü İ serisi ve M ibareli BGA işlemci var. Daha nasıl anlatabilirim? Arkadaşın işlemcisinin iki türlü versiyonu var. rPGA ve BGA. Intel bazı M işlemcilerinin iki türlü versiyonunu çıkarıyor. Bunlar genellikle PGA olsa da BGA olanları da var.
Yok. Örnek bulun varsa. Yıllardır bilgisayar tamiri yaparım 1. nesilden son nesile kadar neredeyse bütün İ serisi işlemciler elimden geçti. Orda yazan BGA istenirse leğimlenebileğenini leğimlendiğinde de çalışacağını gösterir. Fakat üretici leğim yapmaz çılgın bir bilgisayarcı çıkıp leğimlerse çalışır belki. Tekrar yazayım. Üretilen İ serisi işlemcili hiçbir laptopta U ibareli işlemciler dışında leğimli işlemci yoktur. Siz yazmaya devam ettikçe aynısını tekrar etmeye devam etmek zorunda kalacağım.
Grundig GNB 1567 B1 i3 arkadaşlar bu marka dizüstü bilgisayarıma hangi işlemciler uyumludur? Şu anki işlemcim i3 3110M 2.40GHz
i5 3210M, i5 3230M, i5 3320M, i5 3340M, i5 3360M, i5 3380M, i5 3610ME, i7 3632QM işlemciler uyumlu. 35W TDP olan bütün uyumlu işlemciler bunlardır.
 
Son düzenleme:
@merttrkz Neyse ben sizinle daha fazla tartışmayacağım. Doğrusunu anlatıyorum siz bana hala yanlış şeyleri söylüyorsunuz. Orada BGA yazması bu işlemcinin BGA tipi başka bir versiyonu olduğunu da gösteriyor. Ben de aynısını yazmaya devam edeceğim. M serisi işlemcilerin bazıları BGA tipi sokete sahiptir!
74207i039B15923CEDF0FB.png

Bu da kanıtıdır!
 
@merttrkz Neyse ben sizinle daha fazla tartışmayacağım. Doğrusunu anlatıyorum siz bana hala yanlış şeyleri söylüyorsunuz. Orada BGA yazması bu işlemcinin BGA tipi başka bir versiyonu olduğunu da gösteriyor. Ben de aynısını yazmaya devam edeceğim. M serisi işlemcilerin bazıları BGA tipi sokete sahiptir!
Eki Görüntüle 846105
Bu da kanıtıdır!
Bu kanıt değil kardeşim. Kanıt laptobu söküp işlemciye baktığında olur. Nette de birsürü video resim vardır. Sadece bir tane söylediğimin aksini bul bana kanıt göstermek istiyorsan. Hatta en basit yolu bu resmini paylaştığın işlemcinin adını yaz bakalım Google'a çıkan işlemci leğimlimi yoksa soketlimi çıkıyor. Tartışamazsın çünkü tartışacak bir konu yok. Herşey aynen yazdığım gibi.
 
Bu kanıt değil kardeşim. Kanıt laptopu söküp işlemciye baktığında olur. Nette de bir sürü video resim vardır. Sadece bir tane söylediğimin aksini bul bana kanıt göstermek istiyorsan. Hatta en basit yolu bu resmini paylaştığın işlemcinin adını yaz bakalım Google'a çıkan işlemci lehimli mi yoksa soketlimi çıkıyor. Tartışamazsın çünkü tartışacak bir konu yok. Her şey aynen yazdığım gibi.
Anakart istiyorsan buyur;
Kendiniz de inceleyin hocam. Bakın lehimli bir M ibareli işlemci. Yetmedi mi? Buyurun;
Bakın bir sürü M ibareli anakarta gömülü işlemci var.
 
Anakart istiyorsan buyur;
Kendiniz de inceleyin hocam. Bakın lehimli bir M ibareli işlemci. Yetmedi mi? Buyurun;
Bakın bir sürü M ibareli anakarta gömülü işlemci var.
Malesef olmadı yine. Bu anakartlara bu işlemciler marka tarafından leğimlenmez. Bakın HP marka i3 olan 2. modelin bir videosunu bırakıyorum birebir aynı model. İşlemci değişimi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
2.20'den itibaren izleyebilirsiniz o modelin orjinali budur. Sizin attığınız resimdeki işlemci BGA makinası ile leğimlenmiş. Üretici silikonu o şekilde bol kullanmaz. Ayrıca soğutucu vida yuvaları bile mevcut değil. Yani bu sonradan leğimlenmiş toplama bir anakart ve bir işlemci. Muhtemelen bacakları kırılmış bir işlemci ile geri dönüşüm amaçlı işlem yapılmış. Tekrar. M ibaresi olan İ serisi işlemcilerin tamamı soketli yapıda üretilir diye ekliyorum sözümün sonuna. :)
Ek: Dell Latitude E6220 modeli için netten araştırma yaptığımda emin olamadım. Söylediğimin aksi bir durum olma ihtimali var. Ama hiç denk gelmedim onu söylemek istiyorum. Eğer öyle bir durum varsa bu modelde bu çok nadir bir durumdur.
Bir bilgi daha ekleyelim. İ serisi olupta kodunda M olan işlemcilerde özelliklerinde FCBGA1023 soket uyumluluğu yazmasının sebebi İ serisi M işlemciler Apple isteği üzerine Apple laptoplar için bu leğimli soket yapısına uygun şekilde düzenlenmiştir. Bu tip leğimlenme amaçlı üretimden doğrudan leğime hazır cıkan bacaksız CPU'ların hemen hemen tamamı Apple tarafından alınmıştır. Nadiren istisna olabilir herşeyi kesin bilmek çokta mümkün değil. İstisnalar kaideyi bozmaz %99'u Apple marka dışındaki laptoplarda soketlidir.
 
Son düzenleme:
HM76 çipset neredeyse tüm 3. nesil işlemcileri destekliyor hocam. i7-3610QM veya da i7-3632QM takılabilir lakin i7'lerin TDP değeri 45-50W falan olduğundan soğutmak zor. Şu an kullandığınız işlemci 35W TDP değerine sahip. 35W TDP değerine sahip bir işlemci bakmanız lazım soğutma kısmında sorun yaşamamak için.

Mesela i5-3210M bakabilirsiniz. TDP değeri sizin işlemciniz ile uyuşuyor. Sorun çıkartmaz herhalde sisteminizde.

Reis ısınmadan başka bir sorun çıkar mı ileride mavi ekran falan
hocam ileride işlemciyi taktıktan sonra ısınma dışında bir sorun yaşarmıyım mavi ekan v.b. gibi?
@PossibleTurco
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı