Grundig i5 2. nesil laptop performansı nasıl arttırılır?

Abuderman

Decapat
Daha fazla  
Merhaba benim Grundig marka çok eski bir laptopum var. Şarjı çıkardığım an kapanıyor. Aşırı yavaş, tarayıcıyı 10 saniyede falan açıyor. Evde buldum. İşlemcisi i5 2. nesildi galiba. Bunu nasıl adam edebilirim, daha doğrusu edebilir miyim? Ekran kartını bilmiyorum.

Boş RAM slotu varsa RAM ekleyebilir ve HDD kullanıyorsa ( büyük ihtimal öyledir) SSD satın alıp takabilirsiniz.

Eğer Windows 10 gibi işletim sistemleri kullanıyorsanız o laptop üzerinde daha hafif işletim sistemlerine geçebilirsiniz. (Linux gibi)

Ayrıca arama kısmına "DxDiag" yazıp uygulamaya tıklayın ardından "ekran" bölümüne tıklayın bu bölümde ekran kartı modeliniz gibi birçok bilgiye sahip olabilirsiniz.

Dün bir arkadaşın 3.nesil i3 işlemcili grundig notebookuna format attım.Uzun süredir kullanamıyormuş çünkü çok ağırdı.RAM 4 dü 8 yaptık.Fan temizliği,termal macun.HDD 500 dü.SSD takılsa çok mükemmel olurdu.Gayet güzel çalıştı.Anakart üzerinde işlem yapmak çok basit.Sadece bir kapak açıyorsunz.RAM,HDD,İşlemci,Fan elinizin altında.Flex kablo,pin çıkar derdiniz yok.Packard Bell PEW91 1.nesil İ5 işlemcili bir notebook vardı.Amatör olarak notebooklarda uğraşırım,hayatımda bu kadar berbat konumlandırlan bir anakart görmedim.Söktüğünüz vidanın,flex kablo,pin in haddi hesabı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı