Grup Yorum'un terörist olarak görülmesi

14'lü yaslarimdan beri dinliyor ve cok seviyorum Yorum'un yorumunu. Efkan Sesen ve Ilkay Akkaya gibi cevherler gittikten sonra biraz sarsildi ama Yorum candir.
Zaten Grup Yorum'u var eden 2 sanatçı Efkan ve İlkay'dı. Benim zamanlarıma denk gelmiyor daha çocuktum, sizlerin çok daha hissederek yaşadığınız zamanlar olması gerekiyor. Daha iyi bilirsiniz.
İlkay Akkaya'nın gençlik zamanlarındaki sesi, insanın tüylerini ürpertiyor harbiden :)

Her zaman ve her şeyde olduğu gibi; Milliyetçiliğin tekil olan, bencil olan tüm versiyonlarında olduğu gibi yarardan çok zarar getirdi. Oysa Milliyetçilik ülke toprakları üzerinde yaşayan her canlıyı çemberin içerisine almalı, her canlıyı kucaklamalıydı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en iyi grup diyebilirim Yorum için. Halkların gönlünde taht kuramaz her grup. Veya her grubun g*tü yemez halkın sesi olmaya. Her grup halkın bu denli içinden fışkırmaz. Cidden çok istersen Grup Yorum'un dağılmadığı zamanlarda yaşamayı. Halk olmak, halkçı olmak çok başka bir duygu.

Anlatmak istediğimi kısa bir cümleyle özetlemiş arkadaş. Gerçek Devrimci ideolojisinden nasibini almış bir insan aşağıdaki insan. Devrim adı altında terör estiren kalpazanlar yüzünden kendi adı da teröriste çıkmış bir insanın soyundan geliyor belli ki aşağıdaki insan. Aşağıdaki insan, insan gibi insan.
Adsız.jpg

Grup Yorum sanatçılarının hepsini ailecek tanırız. Eskiden çok içli dışlıydık. Bizim evde çok kalırlardı. Şuan onları aranan teröristler listesinde görmek çok üzücü. Herhalde silahları ellerindeki sazlar, dillerindeki sözler.

Yazık ülkeme. ABD'yi yalayan İslamcılar kahraman, ülkesini seven devrimciler terörist oldu artık. Ayrıca PKK ile DHKP-C hiç bir zaman ortak noktada olmadı, hiç bir zaman işbirliği yapmadı.

Son düzenleme:
Gaza geldim Gökhan dur en sevdigim 3 sarkisini paylasayim da tam olsun.

Öncelikle birincisi Cav Bella (Italya kaynakli ama Grup yorum harika yorumladi...)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazik bayagi bir insan bu sarkiyi La Casa De Papel dizisi ile tanidi, ben 20 seneyi geckindir dinliyorum. Bu da La Casa De Papel versiyonu...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ikincisi Ince Memed (Yasar Kemal'e Sevgilerimle.) (Kitabini mutlaka okuyun derim.)

Ve ücüncüsü (Hasan Hüseyin ve Nazim Hikmet'e Sevgilerimle.)

Hemen hemen her eserini ezbere bilirim Yorum'un ama bu üc sarkinin yeri ayri. Yoksa daha bunun Reso'su var, Hakliyiz Kazanacagiz'i var. Neler var neler. :)

Sevgiler :)

Son düzenleme:
Bir yerde şöyle bir yorum okudum, doğru mu yanlış mı anlatın bakalım:

"1-) Grup en son Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden Şafak Yayla adına besteler yapmıştır.
2-) DHKP-C'ye yakınlığıyla bilinen grup Tunceli'de polise saldıran teröristin mezarı başında DHKP-C'ye bestelenen ''Cephe Marşı''nı okudu.
3-) Gazi Polis Merkezi'ne saldıran terörist, Grup Yorum üyesi Sema Altın ile aynı karede görüntülendi.
4-) Grup Yorum'un 'Geliyoruz' albümündeki 'Sibel Yalçın Destanı' isimli şarkı, 1995 yılında polisle girdiği çatışmada öldürülmüş Sibel Yalçın isimli DHKP-C militanına adanmıştır.
5-) Grup Yorum üyesi B.E. Kağıthane Sadabad Polis Merkezi önünde çantasındaki bombayla birlikte yakalandı."
Konuyu hortlatmışız tabiri caizse ben tarihe bakmadım...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı