Custom ROM GSI ROM batarya kapasitesi yanlış gösteriyor

ruavell

Femtopat
Tecno Camon 18p telefonuma yakın zamanda GSI ROM kurdum, pilimin stok ROM'dan daha hızlı bittiğini fark ettim batarya sağlığıma bakmak için Ampere adında bir uygulama yükledim ve bataryamın mAh değerinin 2900 olduğunu gördüm benim telefonum normalde 5000 mAh. Araştırdığımda fazla kaynak bulamadım.
Gayet güzel çalışıyor ısınma falan da yok ama tek sıkıntı pil çok hızlı bitiyor telefonu kapatınca neredeyse hiç azalmıyor. Çözümü bilen?

Screenshot_20250402-231805_Ampere.png

Tecno Camon 18p telefonuma yakın zamanda GSI ROM kurdum, pilimin stok ROM'dan daha hızlı bittiğini fark ettim batarya sağlığıma bakmak için Ampere adında bir uygulama yükledim ve bataryamın mAh değerinin 2900 olduğunu gördüm benim telefonum normalde 5000 mAh. Araştırdığımda fazla kaynak bulamadım.
Gayet güzel çalışıyor ısınma falan da yok ama tek sıkıntı pil çok hızlı bitiyor telefonu kapatınca neredeyse hiç azalmıyor. Çözümü bilen?

Eki Görüntüle 2460257
Normal, çünkü GSI'lar genellikle mümkün olabildiğince fazla cihaz ile çalışacak şekilde yapılıyor. Büyük ihtimalle sizin telefonunuzun doğru batarya değeri ya veritabanına girilmemiştir ya da telefonunuzun kullandığı sensör vesaire GSI tarafından desteklenmiyordur (özellikle Tecno markasının çok popüler olmadığını göze alırsak). Yani yanlış görünmesinde bir sorun yok.

Bataryanın hızlı tükenmesi ile ilgili kullandığınız veya yüklediğiniz GSI'ın linkini buraya atar mısınız?

Kullandığım rom :

Arrow Os A13
Normal, çünkü GSI'lar genellikle mümkün olabildiğince fazla cihaz ile çalışacak şekilde yapılıyor. Büyük ihtimalle sizin telefonunuzun doğru batarya değeri ya veritabanına girilmemiştir ya da telefonunuzun kullandığı sensör vesaire GSI tarafından desteklenmiyordur (özellikle Tecno markasının çok popüler olmadığını göze alırsak). Yani yanlış görünmesinde bir sorun yok.

Bataryanın hızlı tükenmesi ile ilgili kullandığınız veya yüklediğiniz GSI'ın linkini buraya atar mısınız?

Hocam bu GSI mı yoksa ArrowOS'in official bir romu mu? Dosya isimlendirmesi vesaire hiç GSI gibi durmuyor.
Hocam bu GSI değil, düz custom rom, haberiniz olsun. Batarya sağlığını başka yerden bakabilir misiniz? Örneğin AIDA64.

Açıkcası batarya sorunu ile ilgili bir şikayet bulamadım pek forumlarda, zaten telefonun kendisi ile alakalı pek bir destek yeri yok. Stok rom Android 13 müydü? Eğer daha eski bir sürüm ise belki de Android 13'ün daha ağır olması batarya ömrünü kısaltmış olabilir. Ayrıca GSI'ı yakın bir zamanda yüklediğinizi söylediniz. Belki de sistemin önbellek için belli bir zamana ihtiyacı vardır. Sonuçta nasıl yeni açılan telefon veya yeni format atılan bir cihaz daha yavaş oluyorsa, batarya ömrü daha kötü oluyorsa belki de şuan da aynısı geçerlidir.

Belki başka bir GSI rom kurtarabilir eğer yenisini yükleme şansınız varsa.

Attığım linktekilerden cihazınıza uygun olanı denemenizi rica edeceğim. Attığım GSI'da trebledroid patchseti var, yani cihaz uyumluluğu daha fazla diğer GSI'lara göre.

Son düzenleme:
Hocam bu GSI mı yoksa ArrowOS'in official bir ROM'u mu? Dosya isimlendirmesi vesaire hiç GSI gibi durmuyor.
Hocam bu GSI değil, düz Custom ROM, haberiniz olsun. Batarya sağlığını başka yerden bakabilir misiniz? Örneğin AIDA64.

Açıkçası batarya sorunu ile ilgili bir şikayet bulamadım pek forumlarda, zaten telefonun kendisi ile alakalı pek bir destek yeri yok. Stok ROM Android 13 müydü? Eğer daha eski bir sürüm ise belki de Android 13'ün daha ağır olması batarya ömrünü kısaltmış olabilir. Ayrıca GSI'ı yakın bir zamanda yüklediğinizi söylediniz. Belki de sistemin önbellek için belli bir zamana ihtiyacı vardır. Sonuçta nasıl yeni açılan telefon veya yeni format atılan bir cihaz daha yavaş oluyorsa, batarya ömrü daha kötü oluyorsa belki de şu an da aynısı geçerlidir.

Belki başka bir GSI ROM kurtarabilir eğer yenisini yükleme şansınız varsa.

Attığım linktekilerden cihazınıza uygun olanı denemenizi rica edeceğim. Attığım GSI'da trebledroid patchseti var, yani cihaz uyumluluğu daha fazla diğer GSI'lara göre.

Hocam bu GSI ROM ama dediğiniz belki Android 13 den dolayı olabilir trebledroid patch olan Android 12 GSI var mı?

Hocam bu GSI ROM ama dediğiniz belki Android 13 den dolayı olabilir trebledroid patch olan Android 12 GSI var mı?
Hocam attığınız linkteki ArrowOS dosyası içinde baya baya kurulum scripti, GSI'da olmayan vendor, dtbo, boot gibi cihaza özel partitionlar vesaire var. GSI rom dediğimiz şey sadece system.img içeren bir .xz ile sıkıştırılmış, isminde arm64, a/b, bgn gibi kısaltmalar içeren dosyalar. Fakat sorun değil kurulumda sorun yaşamamışsınız yani önemi yok.

Maalesef trebledroid patch'leri barındıran bir Android 12 GSI'ı yok.

Buradaki GSI'lar Android 12. Bunlardan bir tanesini denemenizi öneririm. Büyük ihtimalle batarya sorununuz ortadan kalkacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı