Gskill S5 Ripjaws 6000MHz RAM ile anakart kırmızı ışık yakıyor

Sarrii

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill S5 Ripjaws 16x2 cl36 6000mhz
Yeni sistem aldım ekran kartını taktım ve eski sistemimden SSD’yi çıkarıp yeni sistemime taktım.(SSD’yi formatlamadan taktım içinde sadece 1 oyun yüklüydü ve Windows kurulu değildi.) Anakart ışığım kırmızı yanıyor. Sistemi ilk kez çalıştırdım ve ekrana görüntü gelmedi. Sorunu nedir ? Anakart: Gigabyte B850M force

Dosya Ekleri

• IMG_7681.jpeg
    IMG_7681.jpeg
    108,5 KB · Görüntüleme: 17
BIOS'ta benim CPU ve DRAM ışığım da turuncu yahut kırmızı yanıyor o dert değil. BIOS'tan çıkıp Windows açılırken sönüyor.

EXPO açın, uclk dıv1 mode ayarını uclk = memclk seçin. Alt timing oynaması yapmanıza gerek yok. Ama bu haliyle kullanırsanız performans kaybınız %20 seviyelerinde olur. RAM optimizasyonu AM5'in can damarıdır.
Hocam daha sonra deneyeceğim onları tek dileğim Biosdan kurtulup ekranı görebilmek

E öyle yapacak Windows açacak SSD yok bilgisayarında :D.ne yapmasını bekliyorsun.
Hocam bu itopya halletmiyor mu ya hahahahaha hiçbir bilgim yok eskiden aldığım sistemde sadece win key almıştım o kadar

Hocam daha sonra deneyeceğim onları tek dileğim BIOS'tan kurtulup ekranı görebilmek.

Windows yüklemeden BIOS'tan çıkamazsın. Ayrıca BIOS'a erişiyorsan donanımda sorun yoktur. Panik yapma :D.ve hayır sistemlerin içinde Windows yüklü asla gelmez sen elle yüklersin. Ve yükleme ekranında her şeyi temizle bütün SSD'lerin içini boşalt.

E öyle yapacak Windows açacak SSD yok bilgisayarında :D.ne yapmasını bekliyorsun. Bir flash belliğin içine Rufus ile Windows at. Sonra boot seçeneklerinden flash belleğini seç sonrasave and exit de.
Hocam o zaman benim iş yarına kaldı elimde yüklü flash yok

Windows yüklemeden BIOS'tan çıkamazsın. Ayrıca BIOS'a erişiyorsan donanımda sorun yoktur. Panik yapma :D.ve hayır sistemlerin içinde Windows yüklü asla gelmez sen elle yüklersin. Ve yükleme ekranında her şeyi temizle bütün SSD'lerin içini boşalt.
Tamam hocam yarın yapmam gerek format atarmış gibi flasha windows yüklemek değil mi ?

Hocam o zaman benim iş yarına kaldı elimde yüklü flash yok.

Tamam hocam yarın yapmam gerek format atarmış gibi flasha Windows yüklemek değil mi?

Aynen öyle tamamen format adımlarını izleyeceksin. Şunu unutma sistemi yükleyene kadar HDMI kablosu ile devam et. Windows kurulup bittiğinde DisplayPort a geri dönebilirsin.

Aynen öyle tamamen format adımlarını izleyeceksin. Şunu unutma sistemi yükleyene kadar HDMI kablosu ile devam et. Windows kurulup bittiğinde DisplayPort'a geri dönebilirsin.

Tamamdır hocam, çok sağ olun vallahi. Aklıma gelmezdi HDMI takmak, binbir türlü şey düşündüm. Çok sağ olun, yarın halledeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam son olarak bir şey sormam gerek. Flashı takıp Windows işlemlerini hallettikten sonra flashı ne zaman çıkarmam lazım PC'den. Bir de flashı anakart kısmına mı PC'nin üstündeki portlardan birine mı takayım.

Anakarta USB 2.0 üzerinden takın. Artık Windows yüklerken flashı çıkartın diye belirtiyor zaten. SSD'leri sıfırlayıp Windows kuracağınız SSD'yi seçtikten sonra aşağıda bulunan uyarı gelecek ekrana. Bu uyarı geldiğinde flashı çıkartıp evet e basıyorsun. Hayıra bastığın sürece tekrar eder bu döngü.

1765318564757.png

Anakarta USB 2.0 üzerinden takın. Artık Windows yüklerken flashı çıkartın diye belirtiyor zaten. SSD'leri sıfırlayıp Windows kuracağınız SSD'yi seçtikten sonra aşağıda bulunan uyarı gelecek ekrana. Bu uyarı geldiğinde flashı çıkartıp evet e basıyorsun. Hayıra bastığın sürece tekrar eder bu döngü.

Eki Görüntüle 2619054
Sağ olun hocam bunu yükleyip flasha atmam lazım değil mi. Birde umarım 8gb yeterli olur
https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 İlk kez 11 e geçeceğim umarım Windows 10 daki gibi ilerliyordur oradaki işlemler.

Eki Görüntüle 2619054
reis bu donanım bilgisi nereden geliyor:) bilgisayar mühendisliğinde bize bunları göstermediler. Birde mikrodenetleyiciler hakkında bilgin varsa bide bana el atsan😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı