GSS borcu sildirilebilir mi?

ogyy30

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 10k borç görünüyor şu an üniversiteye bu yıl başladım 22 yaşındayım sildirebilir miyim ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Sildiremezsin. Seçim yaklaşınca hükümet isterse keyfi silebiliyor. Ben ödememiştim, seçim yaklaşırken sildiler. Ödeyenler de enayi durumuna düştü.

Ama son yıllarda silindiğini hiç görmedim. Para lazım kasaya :)

Üniversite okuyorsan 25 yaşına kadar ödemene gerek yok SGK kurumuna gidip öğrenci olduğunu belirtip sildirebiliyorsun diye biliyorum. Sistemi güncellediklerinde borcun siliniyor olması lazım.

Bu konu hakkında konuşursam çok ağır konuşurum. O kadar vergi kaçakçısı hırsızı dolandırıcısının vergi borcu bir kalemde siliniyor ama işsiz vatandaşa işsiz olduğu dönemler habire borç yükleniyor, borç da değil bu, resmen haraç. Dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar alenen soyulduğu görülmemiştir vatandaşın. İstemiyorum kardeşim genel sağlık sigortası. Mecbursun diyorlar. Yani nefes aldığınız sürece ve bir işte çalışmadığınız sürece (işin en ironik noktası bu zaten) her ay bu borç sırtınıza yükleniyor. Ne diyim, Allah bin belalarını versin.

Az önce uyandım ve 'Borcu ödemezsen takip başlatılacaktır' tarzı bir SMS ile karşılaştım. Ardından e-Devlet'ten kontrol ettiğimde 2023 yılından beri 5K borç birikmiş, gecikme zammı ile beraber. Hadi diyelim böyle bir şey yapacaksın, neden 1 sene boyunca SMS yollamak için bekledin? Suriyeliler ücretsiz tedavi oluyor, biz burada borç ödüyoruz. Yaz geldi, 1-2 ay çalışayım dedim; kenardaki paramın benim için ciddi bir kısmı, haberim bile olmadığı, bilgilendirilmediğim bir borca gidecek. Ayrıyeten benim şahıs şirketim var, Bağ-Kur'luyum, şirketi açarken de herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Gerçekten çok yazık bize. Suriyelilere bedava, 19 yaşındaki Türko'ya saplamaca! (1 yıl mezuna kalmıştım bu sene yerleştim)

Az önce uyandım ve 'Borcu ödemezsen takip başlatılacaktır' tarzı bir SMS ile karşılaştım. Ardından e-Devlet'ten kontrol ettiğimde 2023 yılından beri 5K borç birikmiş, gecikme zammı ile beraber. Hadi diyelim böyle bir şey yapacaksın, neden 1 sene boyunca SMS yollamak için bekledin? Suriyeliler ücretsiz tedavi oluyor, biz burada borç ödüyoruz. Yaz geldi, 1-2 ay çalışayım dedim; kenardaki paramın benim için ciddi bir kısmı, haberim bile olmadığı, bilgilendirilmediğim bir borca gidecek. Ayrıyeten benim şahıs şirketim var, Bağ-Kur'luyum, şirketi açarken de herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Gerçekten çok yazık bize. Suriyelilere bedava, 19 yaşındaki Türko'ya saplamaca! (1 yıl mezuna kalmıştım bu sene yerleştim)
Ödemeyin. Ana parayı bir şekilde alırlar ama faizi ödemeyin derim. İlla ki af çıkar, milyonlarca insanı mı haczedecekler? Kasada para kalmadı gerçi, herşey beklenir bunlardan.

Yeni konular

Geri
Yukarı