GT 1030 adanmış bellek nasıl arttırılır?

mertcandg55

Hectopat
Daha fazla  
1722402728347.png

Burada adanmış GPU belleği 2 GB ama paylaşılan ve GPU belleği bana sahte gibi geldi. GT 1030 4 GB acaba bu adanmış GPU belleğini arttırmanın bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
GT 1030'un tam marka modeli nedir? Ayrıca DirectX Diagnostic Tool yani dxdiag'ta VRAM miktarı 4 GB veya o civarda bir şey yazıyorsa Görev Yöneticisi'ndeki veriyi dikkate almasan da olur. Kart hakkında tam bilgiye sahip değilsen GPU-Z programını indirip program içinden ekran görüntüsü paylaşabilirsin.

GT 1030'un tam marka modeli nedir? Ayrıca DirectX Diagnostic Tool yani dxdiag'ta VRAM miktarı 4 GB veya o civarda bir şey yazıyorsa Görev Yöneticisi'ndeki veriyi dikkate almasan da olur. Kart hakkında tam bilgiye sahip değilsen GPU-Z programını indirip program içinden ekran görüntüsü paylaşabilirsin.

1723266448654.png

dxdiagda böyle diyor ekran kartı asusun oldunu biliyorum
gpu-z programında
1723266544155.png

böyle

Eki Görüntüle 2279868
dxdiagda böyle diyor ekran kartı asusun oldunu biliyorum
gpu-z programında
Eki Görüntüle 2279870
böyle
Eski bir sürücü kullanıyorsun. GeForce'un sitesinde güncel, WHQL etiketli sürücü 560.81 olarak gözüküyor. Şimdiki sürücüyü kaldırıp bu güncel sürümle tekrar dener misin? Muhtemelen Windows otomatik olarak bir sürücü kurduğu için bu kadar eski bir sürüm kullanıyorsun. Tabi gözüme çarpan tek sorun bu değil ama bununla başlayalım.

Sürücüyü temizlemek için Display Driver Uninstaller kullanmalısın. Bu programı kullanırken genelde Windows'u güvenli modda açman gerektiği tavsiye edilir. Ancak şimdilik şart değil. Önce güncel sürüm sürücüyü indir, dosyayı masaüstünde tut. Sonra DDU'yu aç ve ekran kartını seçip "sürücüyü kaldır ve yeniden başlat" seçeneğini seç. Sistem yeniden başlayıp masaüstüne geldiğinde önce internet bağlantısını kes. Kabloyla bağlıysan çıkar. Maksat Windows Update otomatik olarak bir sürücü kurmasın. Sonra sürücü dosyasını çalıştır. Güncel sürüm sürücü tamamen kurulduktan sonra sistemi yeniden başlat ve internet kablosunu geri tak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı