GT 1030 League of Legends FPS Sorunu

Kalanlı Bölme

Kilopat
Yer
Anamur/Mersin
İşlemci kullanımı (i3-530) %40, ekran kartı kullanımı %30 civarlarında seyrediyor. RAM kullanımı 2500MB. Esasında monitör 1280x1024 çözünürlükte ve ayarların hepsi sonda olmasına rağmen olanlar bu şekilde. Darboğazdan dolayı mı FPS düşüşü yaşıyorum? Eğer öyleyse DSR mı açmalıyım (henüz bilmiyorum öğreneceğim)?

League of Legends 9 senelik bir oyun olduğunu unutmayın. Halen DX9 ile çalışan bir oyun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Değerlerin normal olduğunu düşünüyorum. 1080P bir monitöre geçersen daha iyi olacaktır.
Özellikle bu tarz konuları açarken Sistem özelliklerinizi detaylı bir şekilde verin.

FPS düşmeleri genelde Bellek ve Diskten kaynaklı olur.
Belleklerin eski mimari ise Yeni mimari belleklere yükseltme yapabilirsin.
Hard Disk yerine SSD disk satın alman performansı artıracaktır.

Kullandığın diske bakım yönergelerini uygulayabilirsin.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Virüs olma ihtimaline karşı Virüs taraması gerçekleştirebilirsin.
Güvenlik

League of Legends 9 senelik bir oyun olduğunu unutmayın. Halen DX9 ile çalışan bir oyun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Değerlerin normal olduğunu düşünüyorum. 1080P bir monitöre geçersen daha iyi olacaktır.
Özellikle bu tarz konuları açarken Sistem özelliklerinizi detaylı bir şekilde verin.

Güvenlik

Selamlar. Benim FPS düşmeleri RAM'den kaynaklanıyor olabilir mi? Misal 1600MHz'de çalışan bir RAM'in yanına 1333MHz'lik bir RAM takmak gözle görülür FPS droplarına neden olur mu?

Selamlar. Benim FPS düşmeleri RAM'den kaynaklanıyor olabilir mi? Misal 1600MHz'de çalışan bir RAM'in yanına 1333MHz'lik bir RAM takmak gözle görülür FPS droplarına neden olur mu?

1600 MHz yanına düşük bir bellek takarsan sistem düşük belleğe göre çalışır. Kısacası 1600 MHz 1333 MHz değerinde çalışır.

Güvenlik
Evet ekran kartının kullanım oranı bu şekilde ve FPS değeri de çok yakın. Benim islemci ilk nesil ancak 4 sanal çekirdek ile G4400'den daha iyi sanırım zirâ kullanım oranı %40'larda geziyordu benim G4400 bayağı yüksek. Ancak arada bir ekran kartı kullanım oranı 33'ten mesela anlık 20'ye düşüp geri artıyor o sırada FPS 40'a düşük geri çıkıyor. Tabii anlık oluyor ama sinir bozucu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı