GT 1030 Rust FPS Drop

Murat köksal

Centipat
Arkadaşlar oyunu indirimde aldım. Fakat bayağı bir sıkıntı çıkartıyor. Bütün sorunları hallettim, biri hariç. Drop sorunu. SSD olmasına rağmen servere 10-15 dakikada giriyorum. Bunun sebebi ya virüs bulaştı ya da RAM'den kaynaklanıyor.
Sistemim:
Intel i5 7500 7. Nesil işlemci
GT 1030 2 GB ekran kartı
HDD (yandı yok)
4 GB RAM

Evet sistemim bu. Aslında RAM alacağım fakat şunu öğrenmek istiyorum. RAM'den dolayı mı drop giriyor?

Bu arada Afterburner'dan baktığım değerler:

RAM kullanımı: 3900 kullanıyordu
İşlemci sıcaklıgı: 32 42 derece arası
Sadece bunlar aklımda. Diğerlerini aklımda tutamadım fakat serverde iken disk %100, bellek %90, GPU %70-80 arası idi.

Oyun HDD olmadığı için SSD'ye kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram 4 gb yetmez eğer sorunnuz işlemci drop yiyorsa Park Control uygulaması işlemciden kaynamlanan dropu çözer ama sanırsam ram yetersizliği size 8+8 gb 3000 mhz lik bi ram şart yada tek 8 gb lik alsanızda iş görür ❤

Signed By ^^WinTime^^

Dostum Rust başından beri optimizasyon sorunları olan bir oyun. Hatta o kadar sıkntılı ki menü de herhangi bir işlem yaparken çökme söz konusu olabiliyor. Korkunç sunucu yükleme sürelerini saymıyorum bile. Yani sıkıntı sisteminde değil oyunda.

Not: Yükleme sürelerini kısaltmak istersen Assest Warmupları yüklerken bağlantını kes ve sunucuya tekrar bağlan.

Rust için 8 GB bellek bile yeterli değil. Eğer almayı düşünüyorsan 2x8 GB bir kit alman daha faydalı olacaktır.
Zaten güncel sistemlerde 16 GB bellek artık şart oldu.

HDD nasıl yandı tam olarak, diğer bileşenlere zarar vermiş olmasın?
bilgisayarın başında kardeşim oyun oynarken bir anda mavi ekranımsı bir şey vermiş bilgisayar kapanmış dahada açılmıyordu servise götürdüm adam dedi bozulmuş HDD bana verdi bende attım çöpe ama çalışmıyacağından emindim
Rust için 8 GB bellek bile yeterli değil. Eğer almayı düşünüyorsan 2x8 GB bir kit alman daha faydalı olacaktır.
Zaten güncel sistemlerde 16 GB bellek artık şart oldu.
4Gb veya 8Gb Ram almayı düşünüyorum Fakat çoğu arkadaş 8Gb ile akıcı şekilde oynadıklarını söylüyorlar SSD olmadığı halde.

Rust inaılmaz sistem isteyen ve yıllardır optimizasyonu düzgünce yapılamayan bir oyun. O sistemle rust çalıştırmak büyük hata. Ekran kartınız rust için yetersiz ve 16 gb ram rust için idealdir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı