GT 1030 sistemde piksellenme sorunu oluyor

arihuseyinefe

Decapat
Yer
BURSA
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSİ Pro H610M-G DDR4 / İntel Core İ3 13100F / XPG Gammix D30 DDR4 3200MHZ 8X2 / ASUS Phoenix GT1030 GDDR5 / Kioxia Exceria G2 1TB NVME / WD Green 240GB SSD / MSİ MAG A550BN / MSİ MAG FORGE M100A /
Merhaba, herkese iyi sosyaller, GT 1030 ekran kartım ile oyun oyun oynarken ağaç yeşilik çimenlerin olduğu yerlerde güneş veya gölge oluştuğu zaman siyah veya beyaz kare şeklinde pikseller çıkıyor, ekran kartımda sıkıntı olabilir mi sizce (resimdeki oyun GTA 5)?
Farklı oyunlarda da aynı sorun oluyor.
Sistem.
i3 4160.
ASUS Phoenix GT 1030.
8x2 1600MHz DDR3 RAM.
250W PSU (12v = 204W)
Ekran kartımı 1 sene önce kapalı kutu olarak sıfır almıştım, aldığım zamanlardan beri bu sorun var, bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla ya PSU yetersizliği ya da görüntü kablosundan dolayı yapıyormuş.
60Hz monitör kullanıyorum.
Hadron marka altın uçlu kalitesiz bir DVI kablom var.
Sorun sizce ne olabilir?

1740856842975614989524707929745.jpg

Fotoğrafı yakınlaştırınca net bir şekilde belli oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, herkese iyi sosyaller, GT 1030 ekran kartım ile oyun oyun oynarken ağaç yeşilik çimenlerin olduğu yerlerde güneş veya gölge oluştuğu zaman siyah veya beyaz kare şeklinde pikseller çıkıyor, ekran kartımda sıkıntı olabilir mi sizce (resimdeki oyun GTA 5)?
Farklı oyunlarda da aynı sorun oluyor.
Sistem.
i3 4160.
ASUS Phoenix GT 1030.
8x2 1600MHz DDR3 RAM.
250W PSU (12v = 204W)
Ekran kartımı 1 sene önce kapalı kutu olarak sıfır almıştım, aldığım zamanlardan beri bu sorun var, bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla ya PSU yetersizliği ya da görüntü kablosundan dolayı yapıyormuş.
60Hz monitör kullanıyorum.
Hadron marka altın uçlu kalitesiz bir DVI kablom var.
Sorun sizce ne olabilir?

Eki Görüntüle 2435855

Fotoğrafı yakınlaştırınca net bir şekilde belli oluyor.
Kabloyu değiştirip deneyebilirsiniz hocam. Monitör ile ilgili bir sıkıntı da olabilir

Anladığım kadarıyla sorun Texture'ların yüklenmemesi. Değil mi?
Bu sorun sistem yetersizliğinden olur ve VRAM yetmiyor olma ihtimali yüksek.

Anladım hocam, peki neden? Bu konularda pek bir bilgim yok

Hocam çünkü monitörün görevi sadece görüntü vermek olduğu için oyundaki doku bozulmalarının onunla genellikle bir alakası yoktur. (istisna durumlar olabilir) Monitör YouTube veya başka bir yerde bir şey izlerken bir bozuk görüntü oluşturmuyor ise ve renklerde bir sorun yok ise monitörde sorun yoktur.

Monitör YouTube veya başka bir yerde bir şey izlerken bir bozuk görüntü oluşturmuyor ise ve renklerde bir sorun yok ise monitörde sorun yoktur.

Şunu da belirteyim; eğer bozulma yapıyorsa kablodan olabilir, monitörden olabilir veya GPU arızası da olabilir.

Ama arkadaşın yaşadığı durum dokuların bozulması yüklenmemesi ve bu da büyük ihtimalle bir veya birden fazla parçanın darboğaz yapmasından da olabilir veya VRAM yetersizliği de olabilir.
Bende eskiden aynı sorunu yaşıyordum ve VRAM yetmediği için oluyordu.

Eğer tek sorun VRAM yetersizliği ise, tüm ayarları en düşüğe çekip oynamak lazım. Düzelmezse de yapacak bir şey yok maalesef.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla sorun Texture'ların yüklenmemesi. Değil mi?
Bu sorun sistem yetersizliğinden olur ve VRAM yetmiyor olma ihtimali yüksek.

Hocam çünkü monitörün görevi sadece görüntü vermek olduğu için oyundaki doku bozulmalarının onunla genellikle bir alakası yoktur. (istisna durumlar olabilir) Monitör YouTube veya başka bir yerde bir şey izlerken bir bozuk görüntü oluşturmuyor ise ve renklerde bir sorun yok ise monitörde sorun yoktur.

Şunu da belirteyim; eğer bozulma yapıyorsa kablodan olabilir, monitörden olabilir veya GPU arızası da olabilir.

Ama arkadaşın yaşadığı durum dokuların bozulması yüklenmemesi ve bu da büyük ihtimalle bir veya birden fazla parçanın darboğaz yapmasından da olabilir veya VRAM yetersizliği de olabilir.
Bende eskiden aynı sorunu yaşıyordum ve VRAM yetmediği için oluyordu.

Eğer tek sorun VRAM yetersizliği ise, tüm ayarları en düşüğe çekip oynamak lazım. Düzelmezse de yapacak bir şey yok maalesef.

Ban yediğimden cevap veremedim sistemimde 768pde %40 civarında bir darboğaz var ve grafikler en düşük seviyede VRAM kullanımıda 1 GB civarı 1080P'de darboğaz yapmıyor o çözünürlüğe getirincede aynı sorun oluyor eskiden R5 220 1GB ekran kartı kullanıyordum gücü GT 1030a göre bayağı geride ama onda böyle bir sıkıntı olmuyordu

Ban yediğimden cevap veremedim sistemimde 768pde %40 civarında bir darboğaz var ve grafikler en düşük seviyede VRAM kullanımıda 1 GB civarı 1080P'de darboğaz yapmıyor o çözünürlüğe getirincede aynı sorun oluyor eskiden R5 220 1GB ekran kartı kullanıyordum gücü GT 1030a göre bayağı geride ama onda böyle bir sıkıntı olmuyordu

Darboğaz yaptığı sırada sorunsuz oynayabiliyorsanız öyle oynamaya devam edin farklı bir çözümü yok.
İşlemcin %100'deyken ekran kartı mı 40'larda kalıyor? Öyleyse grafikleri yükseltin ama grafik yükseltmek texture bozulması yaparsa grafikleri düşürün ve çözünürlüğü arttırın.

Yani darboğaz yapan parçayı yenilemek lazım pek çözüm yok maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı