GT 420M Laptopun Kitlenmesi

149934

Kilopat
Merhabalar, nisan ayinin son haftasi PC'mde Windows 10 kullaniyordum, guzel bir bicimde oyunlarimi oynuyorudum. Daha sonra macOS'u merak ettigimden laptopuma macOS High Sierra kurdum, begendim vs. ben de bugun dual boot olarak MBR yamali HDD'ye macOS ve diger kisma Windows kurdum. (ilk olarak Windows ikinci olarak macOS kurdum) macOS'da her sey harika gidiyordu, butun parcalar (Nvidia Optimus ekran karti haric GT420M) calisiyor vs. sira Windows'a geldi, yine her sey tikirinda fakat belli belirsiz sure zarfinda PC kilitleniyor. Butun fanlar hizli bir bicimde donuyor ( monitor kararmiyor) yeniden baslatmadan duzelmiyor. İnternetten biraz arastirdigimda ekran karti cipinden kaynaklandigi yaziliydi ama gecen aya kadar her sey iyiydi. baska bir HDD'ye sifirdan Windows kurup denedim olmadi. Windows 8.1 ve 10'nu denedim) macOS'da boyle bir sikinti olmadigindan GPU'nun hatali olmasi olasi gibi geldi, furmark'la GPU'ya stress testi yaptim 4K'da sicaklik 94'e kadar gelip sabit olarak kaldi ve hic hata vermedi. Daha sonra yaklasik 30 dk oyunda oynadim bir sey olmadi ama onun haricinde normal masaustunde olsa bile PC kilitleniyor, nitekim oyunu ve Furmark'i kapattiktan 5 dk sonra PC yine kilitlendi, ben de GPU elemeye karar vermeden once aygit yoneticisinden Nvidia GT420M'i devre disi biraktim, daha sonra Intel ekran kartiyla oyunlar oynadim ve Furmark'i acip CPU'nun isinmasini sagladim ve PC' yi 1-2 saat acik biraktim, bu sefer ilginc bir bicimde kilitlenme takilma vs. olusmadi. Yani sorum sudur; gercekten bu GPU'dan mi ki? Öyleyse bile bunu duzeltmek icin ne yapilabilir? Şu an icin yeni bir PC almaya niyetim yok ve Edirne/Kesan'da oturdugumdan burda BGA Workstation olan bir yerde yok, bildigim kadariyla biraz uzun oldu kusra bakmayin ve klavyem US Q oldugundan Türkce karakterler yok, tekrardan kusra bakmayin.

CPU: Intel Core i5-480M
GPU : 1st gen Intel HD Graphics ( GMA 5700)
Gpu1: Nvidia Geforce GT 420M (Optimus)
Ram : 4GB 1067MHz
HDD: Hitachi 5400RPM 320GB (Tarattim, hic bad sector yok)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı