GT 430 sistem kapanıyor

Ali Yüksel

Centipat
Yaklaşık 1 aydır bilgisayarımda bir sorun var. Oyun oynadıktan sonra (nadiren internette) 15 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor (res atmıyor). Dün bilgisayarımın parçalarını tamamen temizleyip tekrar taktım ve yine bir değişiklik olmadı. Sıcaklık sorunu olmadığına eminim, bilgisayarım buz gibiyken de kapanıyor. Fakat şöyle garip bir şey daha var, bilgisayarım sadece Online oyunlarda kapanıyor. Valorant, LoL vb. GTA 5'i 5-6 saat oynamama rağmen kapanmıyor fakat Online'a geçince kapanıyor. Sistem özelliklerim şöyle:

AMD FX 4100 Quad-Core Processor 3.6 GHz.
NVIDIA GeForce GT 430.
12 GB RAM.
ASUS M5A78L-M LX3 anakart.
500W 80+ PSU

Sorunum yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bilmiyorum.

PSU'dan kaynaklı sıkıntı olabilir. PSU'nun fanları dönmüyorsa ısınır ve sistem kendini kapatır, PSU soğuyana kadar da ekrana görüntü gelmez. Eğer durum böyleyse sorun PSU'da. Fakat ekran kartıyla da alakalı olabilir. İmkânınız varsa farklı PSU ve ekran kartı ile test etmeniz gerekir.

GT 430'un oyun açmasına şaşıranlar için; Quad Core TM2 işlemci ve 4 GB RAM ile 1440x900 çözünürlükte GTA 5'i rahat oynatabilmektedir. Skyrim, Crysis 3, GTA 5, ETS 2, Mafia 2 gibi gibi birçok oyunun altından kalkabiliyor :)

PSU'dan kaynaklı sıkıntı olabilir. PSU'nun fanları dönmüyorsa ısınır ve sistem kendini kapatır, PSU soğuyana kadar da ekrana görüntü gelmez. Eğer durum böyleyse sorun PSU'da. Fakat ekran kartıyla da alakalı olabilir. İmkânınız varsa farklı PSU ve ekran kartı ile test etmeniz gerekir.

GT 430'un oyun açmasına şaşıranlar için; Quad Core TM2 işlemci ve 4 GB RAM ile 1440x900 çözünürlükte GTA 5'i rahat oynatabilmektedir. Skyrim, Crysis 3, GTA 5, ETS 2, Mafia 2 gibi gibi birçok oyunun altından kalkabiliyor :)

PSU'dan kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum fanı çalışıyor. BIOS Update yapmayı deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı