Çözüldü GT 630 ve i5-3470 darboğaz yapıyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dragongamer36

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Rocket League oynarken yukarıdaki bilgilere gözüm çarptı ve GPU CPU göre daha çok kullanıldığını gördüm. Darboğaz oluyor mudur yoksa sıcaklıktan dolayımı kendini mi sınırlıyor?

1691499241209.png

Çözüm
Merhaba, Rocket League oynarken yukarıdaki bilgilere gözüm çarptı ve GPU CPU göre daha çok kullanıldığını gördüm. Darboğaz oluyor mudur yoksa sıcaklıktan dolayımı kendini mi sınırlıyor?

Eki Görüntüle 1894579
Sorun yok. GT 630 Rocket League için yeterli değil. Bu yüzden de çok kullanılıyor. Açıkçası kullanılmaması bir sorun olurdu. Eğer bir GTX 1650 gibi daha üstün bir ekran kartına sahip olsaydınız, bu değerler düşük olurdu. Termal bakım yapmanız tavsiyem olur. 85 derece fazla. Ondan ötesi Allah'a emanet zaten.
yaşadığım yerde bilgisayarcı yok

hocam peki neden darboğaz yapıyor?
Darboğaz yok. Bildiğim kadarıyla 2 darboğaz türü var biri işlemci darboğazıdır işlemci darboğazı o sisteme göre ağır bir oyunda normal koşullarda işlemcinin %80-%100 kullanımlarda olup GPU'nun ise %80'nin altında bir kullanım sergilemesidir. Bir diğeri ise ekran kartı darboğazıdır. Ekran kartı darboğazı ise bunun tam tersidir ki bunun olma ihtimali biraz zordur. Yani nasıl desem.. Bir i9 13900KS'ye, GT 210 kartı takmaktır denilebilir.

Eki Görüntüle 1894579

Sıcaklıktan dolayi Intel Core i5 3470 Intel Core GTX 970 bile destekliyor bakim yaptırın.

Eki Görüntüle 1894579
Sorun yok. GT 630 Rocket League için yeterli değil. Bu yüzden de çok kullanılıyor. Açıkçası kullanılmaması bir sorun olurdu. Eğer bir GTX 1650 gibi daha üstün bir ekran kartına sahip olsaydınız, bu değerler düşük olurdu. Termal bakım yapmanız tavsiyem olur. 85 derece fazla. Ondan ötesi Allah'a emanet zaten.
yaşadığım yerde bilgisayarcı yok

hocam peki neden darboğaz yapıyor?
Darboğaz yok. Bildiğim kadarıyla 2 darboğaz türü var biri işlemci darboğazıdır işlemci darboğazı o sisteme göre ağır bir oyunda normal koşullarda işlemcinin %80-%100 kullanımlarda olup GPU'nun ise %80'nin altında bir kullanım sergilemesidir. Bir diğeri ise ekran kartı darboğazıdır. Ekran kartı darboğazı ise bunun tam tersidir ki bunun olma ihtimali biraz zordur. Yani nasıl desem.. Bir i9 13900KS'ye, GT 210 kartı takmaktır denilebilir.

Çözüm
Sorun yok. GT 630 Rocket League için yeterli değil. Bu yüzden de kullanılıyor. Açıkçası kullanılmaması bir sorun olurdu. Eğer bir GTX 1650 kartına sahip olsaydınız, bu değerler düşük olurdu.

Darboğaz yok. Bildiğim kadarıyla 2 darboğaz türü var biri işlemci darboğazıdır işlemci darboğazı ağır bir oyunda normal koşullarda işlemcinin %80-%100 kullanımlarda olup GPU'nun ise %80'nin altında bir kullanım sergilemesidir. Bir diğeri ise ekran kartı darboğazıdır. Ekran kartı darboğazı ise bunun tam tersidir ki bunun olma ihtimali biraz zordur. Yani nasıl desem. Bir i9 13900KS'ye, GT 210 kartı takmaktır denilebilir.

GTA Online oynarken CPU %60 üzeine çıkmıyor ama GPU %100 de çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA Online oynarken CPU %60 üzeine çıkmıyor ama GPU %100 de çalışıyor.

Mesela ben GTA 5 high grafiklerde oynarken işlemci kullanımı %70 civarıyken
Ekran kartı kullanımı %1 %33 %60 %99 bu değerler durmadan değişip duruyor çünkü i5 3570 işlemcim RX 580 ekran kartı için düşük kalıyor darboğaz sorunu yok sende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı