Çözüldü GT 640 Sisteme macOS Sonoma nasıl yüklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serkanbeydanol

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8 GB 1600 MHZ RAM
SSD veya HDD modeli
120 GB SSD & 500 GB HDD
Ekran kartı
Nvidia GT 640 2 GB Ddr3
Anakart
Asus H61M-K
İşlemci
İntel i5 3470
Sanırım OCLP ve ekran kartımla beraber olabilirmiş. OCLP nedir, tam olarak bilmiyorum ama.
Yardımcı olur musunuz?
Şu an bilgisayarımda, macOS Big Sur ve Windows 11 Pro kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burayı incele demiştim. Siz şu adımları yapın:

İlk olarak SIP disable olmalı. Bunun için Config dosyamızı açıyoruz. Boot args kımsına şu komutları ekliyoruz.
Amfi_get_out_of_my_way = 1 amfi = 0x80
Sonrasında NVRAM -> Add -> 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 -> csr-active-Config kısmına 03080000 yazıp kaydediyoruz.
Sonrasında sistemi yeniden başlatıp Reset NVRAM atıyoruz. Akabinde sistem açıyoruz. Tekrar yeniden başlatıp boot kısmında macOS Sonama Recovery kısmını seçiyoruz. Burada terminali açıp şu komutu girin. " csrutil disable"
Sonra sistemi açın.
İlk olarak OpenCore Legacy Patcher aracını indirip çalıştıralım.
https://github.com/dortania/OpenCor...s/download/2.2.0/OpenCore-Patcher-GUI.app.zip
Bunu çalıştır ve Patch yap ve sistemi yeniden başlatıp gelişmeleri bildir.

@serkanbeydanol nedir durumlar ?
Buradan bootable USB yapıp ilk iş kurulum yap. Temiz kurulum yerine update ile'de Sonamaya geçebilirsin EFI ve içeriği güncel ise.
Kurulum sonrası şurayı incele ve gelişmeleri bildir.

Buradan bootable USB yapıp ilk iş kurulum yap. Temiz kurulum yerine update ile'de Sonamaya geçebilirsin EFI ve içeriği güncel ise.
Kurduğum BigSurda güncelleme olarak sadece Sequoia var. Onda da sadece ekran beyaz oluyor.
Şuanlık imajı indiriyorum. Teşekkür ederim ilgili konulara da bakıcağım.

@claus Etiketliyorum ama kusura bakmayın durum şöyle; iki kere indirmeye çalıştım.
Birincisinde 4 gb olarak indi. İkincisi de neredeyse bitecek 11,85 GB olarak bir an beklemeye aldı sonra, 2,07 KB olarak inmiş.

Dur sanırım indirilmiş, telefondan indirdim. Tekrar kontrol ediyorum.
Kusura bakmayın.

Kurduğum BigSurda güncelleme olarak sadece Sequoia var. Onda da sadece ekran beyaz oluyor.
Şuanlık imajı indiriyorum. Teşekkür ederim ilgili konulara da bakıcağım.

@claus Etiketliyorum ama kusura bakmayın durum şöyle; iki kere indirmeye çalıştım.
Birincisinde 4 gb olarak indi. İkincisi de neredeyse bitecek 11,85 GB olarak bir an beklemeye aldı sonra, 2,07 KB olarak inmiş.

Dur sanırım indirilmiş, telefondan indirdim. Tekrar kontrol ediyorum.
Kusura bakmayın.

Yok maaleseft, tekrar indirmeyi deniyorum.

Şimdi indirdim. Ne yapmalıyım şimdi ? Kuruluma başlıyorum ondan sonra OCLP ayarları mı yapıcağım ?

Kurulumu ekran kartıyla mı yapacağım, ekran kartsız mı ?

Şu anda, EFI'yi Sonoma konusundaki EFI'yle değiştirdim. Config'ini desktop bölümünden İvy Bridge (sistemime göre olan kod) seçip config.plist yaptım. Şimdi bios ayarlarını yapmalıyım sanırım.
Önceden sadece; Secure Boot Disable, Fast Boot Disable yapıp usbyi seçiyordum, kuruyordum.
Tam olarak hackintosh kurulumunda iyi tecrübeli değilim. Tam anlamam yardımcı olabilir misiniz. Bende Sonoma imajı konusundaki intel ayarlar yok bazı sanırım. Bu Secure Boot Disable, Fast Boot Disable yeterli olur mu ? Yoksa daha ne yapmalıyım bios ayarlarım böyle;
Bios Ayarlarım.

OCLP için kendi edimini oluşturmam gerekiyor ayretten

EFI*

Son düzenleme:
Rehberde olan BIOS ayarlarını yapsan yeterli olur. OCLP vs kurcalamayın siz daha. Normal şekilde kurulum yapın. Launc csm'de disable etmeyi unutma.
Rehberdeki çoğu ayar benim biosumda yok sanırım. O yüzden, olanlar sadece; Fast boot, Secure boot, ve Launch CSM, bide AHCI modunda sanırım aktif o da. Onun dışında hepsi Default siz de bir bakıp ona gore beni yönlendirir misiniz ?

Geri
Yukarı