GT 730 sistem geç açılıyor

kurtomerdfd01

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
HDD 320 GB+120 GB SSD
Ekran kartı
GT 730
İşlemci
i5 3470
Sistemim Windows ekranından sonra siyah ekranda 2 3 dakika bekliyor ve çok geç açılıyor. MSConfig'ten işlemciyi açtım yine aynı değişen yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Sistemim Windows ekranından sonra siyah ekranda 2 3 dakika bekliyor ve çok geç açılıyor. MSConfig'ten işlemciyi açtım yine aynı değişen yok.

Kanka sistemin kötü, SSD'n de aşırı iyi değil. doğal denilebilir aslında.

Artı -5 Eksi
Kanka sistemin kötü SSD'inde aşırı iyi değil doğal denilebilir aslında ama ytde araştırabilirsin açılış hızlandırma hakkında forum ve yt de yüzlercesi var.

SSD'nin iyi olmadığını nasıl anladın?

CrystalDiskMark indirerek SSD'ye hız testi yapın. İşletim sistemi SSD'de yüklüdür herhalde. Test bittikten sonra ekran görüntüsü atarsınız. Linke tıklayıp biraz bekleyin indirme başlayacak.

Kanka sistemin kötü, SSD'n de aşırı iyi değil. doğal denilebilir aslında.

Sistemi neye göre yeterli değil pardon? RDR 2 1080p çalıştıracağım dememiş. Windows'u çalıştırıyor. 2-3 dakika çok yüksek bir oran SSD için. Ayrıca siyah ekranda uzun kalıyormuş. Yani aklına gelen her fikir mantıklı değilmiş. Önce bir süzgeçten geçirmek lazımmış.

Kanka sayısal olarak ve böyle bir sistemin varsa süper bir işlemcin olmadığı anlaşılıyor

İyi de işlemciyi zaten yazmış niye tahmin etmeye çalışıyorsun?

HDD'ye kurulu sistem, SSD de yer olmadığı için mecbur HDD'ye kurdum.

Öyle olur mu hiç? SSD HDD'ye kıyasla kaç kat daha hızlı. 128 GB SSD gayet yeterli. Windows zaten yaklaşık 60 GB yer kaplıyor. HDD'ye kurmanız çok büyük bir hata olmuş. SSD'ye kurun, 15-20 saniyede açılacak bilgisayar.

Çok normal. Verileri HDD'ye atın. Sonra Windows'u SSD'ye kurun.

Yetmiyor maalesef denedim bana kalan sadece 20 25 GB'lık bir şeydi o da yetmez diye mecbur böyle bir şey yaptım.

Dosya Ekleri

• 20220224_164744.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…