GT 740M Kod 43 hatası

lyforeid

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2019
Mesajlar
2.339
Makaleler
1
Çözümler
14
FPS düştü diye termal macun süreyim dedim, FPS değişmedi. Sonra harici ekran kartımın kod 43 hatası verdiğini fark ettim. Birçok yöntem denedim, işe yaramadı. Bilgisayarı sıfırladım, sürücüleri kurdum ve düzeldi. Fakat oyuna girdiğim an mavi ekran yedim (kodunu hatırlamıyorum) ve bilgisayarım yeniden başlatıldıktan sonra tekrar kod 43 hatası aldım. Sürücüyü temiz kurulumla tekrar indirdim ve kod 43 hatası çözüldü. Valorant'a girdiğimdeyse tekrar bozuldu ve "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" mavi ekranını verdi. Şu an halen kod 43 hatası vermekte. Durup dururken neden böyle bir şey olmuş olabilir? Çözülebilir mi? Ne yapmalıyım?

LoL'de ise şu hatayı almıştım: Windows bir sorundan, sürücü güncellemesinden veya GPU'nun çıkarılmasından ötürü GPU sürücüsünü yeniden başlattı. League of Legends kapatılacak.
 
Son düzenleme:
Ben de yeni sürücü kurduğumda vermişti. Eskisini geri kurdum, düzeldi. Hocam bir de laptop mu, laptopsa modeli nedir?
Sürücülerim 2019'dan beri aynı. Yeni sürücü kurma gibi bir şansım yok çünkü yeni sürücü yok. Dönüp dolaşıp aynı sürücüyü yüklüyorum. Laptop şu: Toshiba Satellite L-50T A 120.
 
Win+R kombinasyonu yapıp msinfo32.exe yazıp ekran görüntüsünü atar mısın?
Geç cevap verdiğim için özür dilerim.
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Ayrıca "Sorunlu aygıtlar" kısmında ekran kartım olan NVIDIA GeForce GT 740M var. Hata açıklamasında ise "This device disabled." yazıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam şimdi bilgisayardan BIOS kısmına gelin BIOS Boot Device Options'a girin System configuration>Boot Options orada Legacy Support diye bir şey olacak girip disabled yapıp kaydedin ve çıkın umarım çözülür.

Böyle yap olmaz ise DDU ile driver kaldırıp tekrar kur o da olmaz ise artık format lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı