GT 740M ve HDD için dağıtım önerisi

LapTop_Kardeş

Femtopat
Daha fazla  
CachyOS'i yeni kurmuştunuz galiba. Yeniden kurun, daha uğraşmayın bununla. Zaman ve internet israfı olur devamı.

Bu konudan önce kurdum, aynı sorunu yaşadım, tekrar kurdum, sonra bu konuyu açtım. Ve gerçekten zaman israfı. Acaba 4 GB RAM ve HDD'de hızlı çalışan, NVIDIA GeForce GT 740M sürücüsü yüklenebilen bir sistem önerir misiniz? Dualboot olarak kullanacağım. Windows 10 kurulu. Yavaşlığından bıktığım için Linux kurdum.

Bu konudan önce kurdum, aynı sorunu yaşadım, tekrar kurdum, sonra bu konuyu açtım. Ve gerçekten zaman israfı. Acaba 4 GB RAM ve HDD'de hızlı çalışan, NVIDIA GeForce GT 740M sürücüsü yüklenebilen bir sistem önerir misiniz? Dualboot olarak kullanacağım. Windows 10 kurulu. Yavaşlığından bıktığım için Linux kurdum.
Linux Mint iyi çalışır.
4 gb ram ile Cinnamon kurulabilir.

Mint Cinnamon gibi hafif bir dağıtım kurun USB diske. Canlı masaüstünde driverları test edin, bakın. Eğer memnun kalırsanız kurun direkt.

Bütçeniz el verirse SSD ve RAM güncellemesi yapın mutlaka. Cihazı bayağı hızlandırır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ara kurmuştum fakat NVIDIA sürücüsü kuramamıştım.
Nvidia kullanmadığım için konuşamam ama Proprietary Sürücüleri kurmak için Linux Mint'in sürücü uygulaması vardı onu denediniz mi?

Hocam Mint kur geç, arch tarafıyla sürünmeye gerrek yok. 2gb ram'li makinelerimde kasmadan çalışıyor.

Driver manager ile nvidia driveri kurabilirsin.

NVIDIA kullanmadığım için konuşamam ama proprietary sürücüleri kurmak için Linux Mint'in sürücü uygulaması vardı onu denediniz mi?

Evet. Olmadı. ChatGPT'nin dediğine göre Mint'in son sürümünde kullandığım NVIDIA sürücüsü kalkmış.

Hocam Mint kur geç, Arch tarafıyla sürünmeye gerrek yok. 2 GB RAM'li makinelerimde kasmadan çalışıyor.

Driver Manager ile NVIDIA driveri kurabilirsin.

Mint Cinnamon gibi hafif bir dağıtım kurun USB diske. Canlı masaüstünde driverları test edin, bakın. Eğer memnun kalırsanız kurun direkt.

Bütçeniz el verirse SSD ve RAM güncellemesi yapın mutlaka. Cihazı bayağı hızlandırır.

Linux Mint iyi çalışır.
4 GB RAM ile Cinnamon kurulabilir.

Manjaro Xfce kurup alttaki komut ile NVIDIA sürücüsünü kur.

Kod:
sudo mhwd -a pci nonfree 0300

@lisra, @xmatugfg Linux Mint Cinnamon ağırdır ve HDD'lerde kullanılabilecek bir dağıtım değildir.

Hocam hafif ve hızlı olması önceliğimdir. Hafif mi ağır mı? Ayrıca Manjaro mu önerirsiniz endeavour OS mu?

Hocam hafif ve hızlı olması önceliğimdir. Hafif mi ağır mı? Ayrıca Manjaro mu önerirsiniz endeavour OS mu?

Manjaro Xfce hafiftir, bloat gelmesin derseniz Manjaro minimal Xfce kurun. Endeavour saf Arch'a en yakın olanı. Eğer deneyiminiz yoksa önermem. Çünkü kurucusu YaST kadar olmasa da bayağı detaylı diğer dağıtımlara göre. (bootloader, bloat vs.)

Manjaro Xfce hafiftir, bloat gelmesin derseniz Manjaro minimal Xfce kurun. Endeavour saf Arch'a en yakın olanı. Eğer deneyiminiz yoksa önermem. Çünkü kurucusu yast kadar olmasa da bayağı detaylı diğer dağıtımlara göre. (bootloader, bloat vs.)

Daha önceden indirmiştim endeavour OS i3WM ile. Neden bıraktığımı hiç hatırlamıyorum. Galiba ilk önce endeavour deneyeceğim, sonra Mint, sonra da Manjaro.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı