Çözüldü GT 820M Sistem ETS 2 Grafikler kırılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

suleymandy

Centipat
Katılım
29 Kasım 2020
Mesajlar
2.245
Makaleler
3
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selamlar!

Sorunum başlıktaki gibi grafikler kırılıp duruyor gerekli ayarları açtım fakat hâlâ aynı, NVIDIA Denetim Masası'nda her şey yüksek performansta kaliteye çekiyorum hâlâ aynı oluyor 1.39'da pek fazla yoktu ama 1.40 gelince çok fazla olmaya başladı gözlerimi acıtıyor kısacası alan derinliği DOF diye bir şey varmış o işime biraz yaradı ama gene de kırılıyor yardımcı olur musunuz?

Örnek olarak NVIDIA'nın Denetim Masası'ndaki test logosu var ya onu yüksek performansa getirince tırtıklar oluyor ya ondan bahsediyorum anlatamadıysam.

Sistemim;

GT 820M 2 GB (kendim birazcık MSI Afterburner'dan overclock yaptım)
i5 5200U 5. nesil
4 GB RAM
Wdc 500GB HDD

Not: ETS 2'yi indirim girmeden mi aldın diye soracak olursanız arkadaşımın hesaptayım çünkü bir sürü konu oluşturmuştum bunun hakkında daha almadım :D
 
Son düzenleme:
Nereden yükselteceğim hocam bulamıyorum?


Maalesef oyunda denedim zaten %400 yapsamda hem PC kafayı sıyırıyor hem de bir faydası dokunmuyor.
Peki ekran çözünürlüğünüz 1366x768 mi? Eğer öyleyse yapacak bir şey yok 1080p bile artık çok yumuşak kalıyor, keskin göstermiyor. 900p de kötü durur.
 
Yapsın ama dediğim gibi ekran çözünürlüğünüz düşük. Ayarlarda ismi kenar yumuşatma olarak da geçiyor olabilir.

Ah, evet kenar yumuşatma diye bir ayarı dün her şeyini kapalı yapmıştım ve bu sorun dün akşamdan beri var aklıma nasıl gelmedi anlamıyorum :/
Evet hocam öyleymiş galiba sorun bundan kaynaklı :D

1620407026400.png

Antialiasing ayarını yükseltin.

Hocam teşekkür ederim şimdi SIM1 sunusuna girdim ve denedim sorunum çözüldü sadece kablolarda oluyor onlarda gereksiz zaten yola baktığım için gerçekten çok teşekkür ederim
 
Hocam teşekkür ederim şimdi SIM1 sunusuna girdim ve denedim sorunum çözüldü sadece kablolarda oluyor onlarda gereksiz zaten yola baktığım için gerçekten çok teşekkür ederim

Nvidia grafik ayarlarından değişiklik yaptığınızı düşünemedim ve ETS 2 grafik ayarlarında "antialiasing" diye yazdığı için antialising demiştim size. Çözdüğünüze sevindim.
 
NVIDIA grafik ayarlarından değişiklik yaptığınızı düşünemedim ve ETS 2 grafik ayarlarında "antialiasing" diye yazdığı için antialising demiştim size. Çözdüğünüze sevindim.

NVIDIA'daki ayarları 8X süper örnekleme'ye kadar çektim performansa 5-10 FPS arası bir etki oldu ama o iğrenç tırtıklardan kurtulmak benim için çok iyi oldu teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı