Çözüldü GT 840M laptopta Valorant ani FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Kennal

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce 50-60 FPS arası alıyorken şu an aynı ayarlarda 05-60 arası FPS alıyorum FPS sabit olarak düşük değil ama en ufak animasyonda 20-30 FPS düşüyor bazen 10 FPS altına iniyor. Ayarları düşürerek denedim yine aynı sonuç yükselttim yine olmadı hiç kıpırdamıyorken 60 FPS sabit ama ateş ya da hareket etsem 30 FPS birden düşüyor. Sıcaklıklara baktığımda CPU: 95 GPU: 90 anakart: 92 civarındaydı.
Bilgisayarım HP Pavilion 15 i5-4210u NVIDIA GT 840M 2 GB VRAM ve 8 GB RAM.

Aynı PC bende var Helian Valorant FPS arttırma videosu ile +70-90 arası alıyorum, bazen +90-100 arası bile oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaklaşık 2 hafta önce 50-60 FPS arası alıyorken şu an aynı ayarlarda 05-60 arası FPS alıyorum FPS sabit olarak düşük değil ama en ufak animasyonda 20-30 FPS düşüyor bazen 10 FPS altına iniyor. Ayarları düşürerek denedim yine aynı sonuç yükselttim yine olmadı hiç kıpırdamıyorken 60 FPS sabit ama ateş ya da hareket etsem 30 FPS birden düşüyor. Sıcaklıklara baktığımda CPU: 95 GPU: 90 anakart: 92 civarındaydı.
Bilgisayarım HP Pavilion 15 i5-4210u NVIDIA GT 840M 2 GB VRAM ve 8 GB RAM.
Sıcaklıklar çok fazla termal macun ve fanların arasındaki tozlar alınması lazım

Aynı PC bende var Helian Valorant FPS arttırma videosu ile +70-90 arası alıyorum, bazen +90-100 arası bile oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Deniyorum şimdi
Sıcaklıklar çok fazla, termal macunu yenileyin.
Termal macun yenileneli birkaç gün oldu ama sıcaklıklar bunlar.
Sıcaklıklar çok fazla termal macun ve fanların arasındaki tozlar alınması lazım

Videodaki ayarları yaptım oyun oynanmayacak kadar bulanık ve hala FPS sorunu var.

Son düzenleme:
Oyuna girmeden bilgisayarınin guc modunu eger yüksek performansta ise dengeli moda alip tekrar oyuna gir. Bu sayede islemciye oyun harici bir ekstra yuk binmemis olur. Bende de ayni sorun vardi, bu sekilde cozdum.

PC ısınıp thermal throttle yaptığı içinmiş. Throttle stop programı ile bir nebze önüne geçebildim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı