GT1030 Ekran kartı kullanımı aniden düşme sorunu

GorkemKazak

Megapat
Merhabalar. ASUS GT 1030 Ekran kartım var. İslemcim AMD Phenom II X6 1100T black edition.
Ekran kartını alalı 1 ay falan oldu. Örneğin GTA 5’te oyunda ekran kartı kullanımı bazen %66’lara düşüyor ve FPS düşüyor. %99 olduğunda ise FPS +70 oluyor.
Bu sorunu nasıl çözerim işlemci ile alakalı bir sorun mu? V-Sync kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ani FPS düşmeleri genelde bellekten kaynaklı olur. FPS düşmeleri yaşandığında değerler farklılık gösterebilir. Ani iniş çıkışlar yaşayabilir.

MSI Afterburner programı ile Oyun içinde Bellek kullanım oranlarını kontrol edin.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat
MSI Afterburner Yükle

Özellikle bellek kullanımının Sistem ve Oyun için kullanıldığında belirli bir miktarının boşta kaldığından emin olun. Ya da bellek takviyesi yapın.

Ayriyeten arka planda çalışan uygulama sayısını azaltın. Bağlantıdan yardım alabilirsin.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Son düzenleme:
Bellekte hiçbir sorun yok 8 GB DDR 3 1333 MHZ ramlerim var. Oyunda maxiumum 5.5 gb kullanılıyor. Arkaplanda hiçbir uygulama çalıştırmıyorum. Bu sorun yüzünden bile format atmıştım. Ve formattan sonra hala aynı sorun. Neden böyle oluyor nasıl düzeltirim hiçbir fikrim yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı