GT1030 sisteme upgrade önerisi

Güncel bir i5 tabii, gidip de 1. nesil almamalı yani konu sahibi.

Ekleme olsun diye söyledim, yanlış anlaşılmasın :)
Gereksiz bir ekleme olmuş ama :). Konu sahibi linkte 10.nesil i5 ve onu destekleyecek 1200 soket b460 chipset koymuş. Ben bu konuda altında i5 dediğimde elbette anlaşılacak olan şey bunlardır. Kalkıp bunu 1.nesil, 5.nesil olarak anlayacak bir kimse varsa forumda eğer kendisine hayatta başarılar dilerim, işi zor.
 
Gereksiz bir ekleme olmuş ama :). Konu sahibi linkte 10.nesil i5 ve onu destekleyecek 1200 soket B460 chipset koymuş.

Belki bu konuyu okuyan ve hiç bilmeyen için gerekli bir ekleme olmuştur :) sadece konu sahibi ile sınırlı düşünmemek lazım. Belki adam "soket farkı" denen şeyi bilmiyor (konu sahibi dışında), o zaman ne olur?

Kalkıp bunu 1.nesil, 5.nesil olarak anlayacak bir kimse varsa forumda eğer kendisine hayatta başarılar dilerim, işi zor.

Biz onlara "hiç bilmeyenler" diyoruz, işleri zor değil; zaman alıcı sadece.
 
Herkes bu yollardan geçti. Bilmediği bir şey olduğunda yeni sekme açıp nedir, ne değildir bakabilirler. Her zaman armut piş ağıza düş olmamalı. Hadi ya da olsun diyelim fark etmez. Konu da açabilirler, sorabilirler o vasıta ile bilenler meseleyi açıklarlar. PC ile bir nebze alakası olanlar nesil ve donanım uyumunu kabaca bile olsa bilirler. Zaten ilgili oldukları için bu foruma yolları düşmüştür. A'sından bile anlayamayan buraya girmez yani. Gider bir tanıdık ya da bilgisayarcıya başvurur. Onu geçtim. Konuda söz konusu olan ve alayım mı diye sorulan şey i5 10400 görüldüğü üzere. O halde konudaki mesajları okuyan bir kullanıcı, ben mantıklı i5 alınır dediğim de kastettiğim şeyi hemen anlamalıdır. Bunun bilgi ile değil Türkçe ile alakası var. Bu okuduğunu anlama, anlamlandırmadır. Herkes her şeyi birine ilk defa anlatıyor gibi en baştan anlatmaya yahut detaylandırmaya kalkarsa bu milli eğitim seviyesini Bilal'in seviyesine çekmek gibi bir hal alır. Aynı şekilde herkes gerekli olmadığı için yazılmaya da lüzum görülmeyen bazı sayılar veya harfleri düzeltmeye kalkarsa forumda gereksiz bir mesaj kalabalığı olur. İyi forumlar.
 
Herkes bu yollardan geçti. Bilmediği bir şey olduğunda yeni sekme açıp nedir, ne değildir bakabilirler. Her zaman armut piş ağıza düş olmamalı.

Belki de zaten araştırırken denk gelmiştir? Böyle bir şeyin olma ihtimali yok mu?

A'sından bile anlayamayan buraya girmez yani.

Üyelik açmadan da bakabilir bu foruma, girmemek ile alakası yok.

Konuda söz konusu olan ve alayım mı diye sorulan şey i5 10400 görüldüğü üzere. O halde konudaki mesajları okuyan bir kullanıcı, ben mantıklı i5 alınır dediğim de kastettiğim şeyi hemen anlamalıdır.

Peki 9400F ile örnek veriyorum 10400F arasındaki farkı bilmiyorsa? Yanlış anlarsa o model kodunu?

Bunun bilgi ile değil Türkçe ile alakası var. Bu okuduğunu anlama, anlamlandırmadır.

Aynı zamanda bilgi ile de alakası var, veya öğrenme ile.

Herkes her şeyi birine ilk defa anlatıyor gibi en baştan anlatmaya yahut detaylandırmaya kalkarsa bu milli eğitim seviyesini Bilal'in seviyesine çekmek gibi bir hal alır.

Yapmak istediğim şey ekleme yapmak ve göreni bilgilendirmekti, bu kadar niye rahatsız etti acaba?

Aynı şekilde herkes gerekli olmadığı için yazılmaya da lüzum görülmeyen bazı sayılar veya harfleri düzeltmeye kalkarsa forumda gereksiz bir mesaj kalabalığı olur.

Bunun için dediğim şeyin boş olması lazımdı. Doğru ve göz önüne alınabilecek bir bilginin zararı yoktur, fazla olmasının da aynı şekilde.

Sadece bir ekleme yaptım ve konu buraya kadar geldi, gereksiz mesajdan ceza yersek şaşırmam. O yüzden konuyu burada bırakıyorum, sana da iyi forumlar.
 
Eskiden sarı forumda epeyce takıldım senin gibi insanlar yüzünden soğuyup forumu bıraktım. Yıllar geçti bu sefer bu foruma girdim, ara sıra takılıyorum. Gözünü seveyim benimle uğraşma. O kadar güzel açıklıyorum ki halen daha ucundan kıyasından alıntılayıp evirip çeviriyorsun. Şu konuyu tamamen okuyan herkes neyin ne olduğu anlamıştır. Şaka gibi ama teknik bir meseleden değil basit bir sayının yazılıp yazılmamasından ötürü tartışma çıkıyor. Bunu gören başkaları cidden bize güler. Genel bir konuda hiç üstüne bahsedilmemişken, linki falan da atılmamışken tutup sadece i5 desem evet haklısın. Ki öyle bir durumda zaten demem illaki model kodunu da yazarım. Ama direkt i5 10400 linki atılıp bunun üzerinden konu açılmış, hedef ayan beyan direkt belli. El insaf yani. Yeşil araba alayım mı denmiş? Evet arabayı alabilirsin demişim. İlla yeşil arabayı al mı demem gerekli. Cidden komik, trajikomik. Allah rızası için şu konuyu okuyup da i5'in, 10400 olduğunu anlayamayacak varsa özelden bana mesaj atabilir. Kendisine param çok yok maddi yardım yapamam fakat yaşadığı ildeki en iyi Türkçe kursunu bulmak için zamanımı harcar araştırma yapabilirim. Bence de böyle komik bir mevzu üzerine daha fazla tartışmak manasız. Dediğim gibi ben herkesin bunu anlayacak idrake sahip olduğunu düşünüyorum. İyi forumlar.
 
@Sir Benjamin Ben bu işlemciyi, anakartı alırsam PSU değişmem gerekir mi?
Genel olarak tek oyunculu oyunlar ekran kartına yüklenerek çalışır, işlemci konusunda GT1030 ile darboğaz yaşamadan çalışacak bir işlemci arıyorsanız i3 serisine göz atabilirsiniz. i5 ve üstü serideki işlemciler ekran kartına darboğaz yaratabilir.
Hocam i5 10400F ile i3 10100F ile ne kadar fps farkı vardır?
 
@Sir Benjamin Ben bu işlemciyi, anakartı alırsam PSU değişmem gerekir mi?

Hocam i5 10400F ile i3 10100F ile ne kadar fps farkı vardır?

Net bir sayı veremem, çekirdek farkından dolayı i5 seni her alanda rahatlatabilir fakat üstteki tartışmada bahsettiğim gibi darboğaz durumu oluşabilir.
 

Geri
Yukarı