GT430 405MHz'de sabitlendi

numbKörKedi

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar evde idareten bir masaüstü bilgisayarım var, ekran kartı hariç ortalama bir bilgisayar, ekran kartı da GT430.
Diğer komponentlerine göre bayağı kötü durumda. Bir süredir ekran kartı 405MHz'de sabitlenmeye başladı normalde çok sıkıntı etmiyordum fakat artık her şey de kasmaya başladı video dahil izleyemiyorum bazen, kartta herhangi bir ısınma yok 30-40 derece civarları seyrediyor yük altında dahil olsa fakat eskiden overclock denemiştim onunla alakalı muhtemelen şu an overclock işlemlerini iptal etmeme rağmen düzelmiyor. Var mıdır bir çözümü? Sürücüleri sıfırdan kurdum hatta formay bile attım.

Artık ömrünü doldurduğundan dopalyı kendini stabil oalrak çalışabileceği bir hıza sabitlemiş olabilir. Bios dosyaları bozulduğu için de böyle yapıyor oalbilir. Zaten eski kart. Risk alırım derseniz modele uygun yeni bir bir bios flashlamanızı öneririm.

Artık ömrünü doldurduğundan dopalyı kendini stabil oalrak çalışabileceği bir hıza sabitlemiş olabilir. BIOS dosyaları bozulduğu için de böyle yapıyor oalbilir. Zaten eski kart. Risk alırım derseniz modele uygun yeni bir bir BIOS flashlamanızı öneririm.

Flashlamayı denedim fakat mavi ekran veriyor muhtemelen eski olmasından ötürü.

Aygıt Yöneticisi üzerinden ekran kartını devre dışı bırak ve tekrar etkinleştir.

O durumda çökme yaşıyorum hocam her şey eskiye dönüyor sonrasında.

O durumda çökme yaşıyorum hocam her şey eskiye dönüyor sonrasında.

Söylediğim bu işlem ekran kartını çıkar tak etkisi gösterir. Nasıl bir çökme yaşıyorsun?

Artık ömrünü doldurduğundan dopalyı kendini stabil oalrak çalışabileceği bir hıza sabitlemiş olabilir. Bios dosyaları bozulduğu için de böyle yapıyor oalbilir. Zaten eski kart. Risk alırım derseniz modele uygun yeni bir bir bios flashlamanızı öneririm.

750 Ti'a sayamadığım kadar modu VBIOS flashladım dediğini bir kez yaşamadım.

Sizden CMD komutu vermenizi istemedim ve ne komutu veriyorsunuz?

Hocam kusura bakmayın ben çok karıştırmışım yorumları üstteki arkadaşla, ekran kartını devre dışı bırakıp geri etkinleştirdiğim vakit bilgisayarınız bir problemle karşılaştı yazısı eşliğinde klasik Windows 10 mavi ekran hatasını alıyorum.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı