GTA 4 FPS düşmesi hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 GB RAM
111 GB SSD
INTEL HD GRAPHICS 4600/NVIDIA GT 740
INTEL CORE I5 4210M
Meslek
Öğrenci
RAM
8 GB
Ekran kartı
Nvidia GT 740M
İşlemci
i5 4210M
Grafiklerdeki her şeyi Low'a getirdim. Zaten genel olarak aldığım FPS'ten memnunum ama drop işi gerçekten sıkıntı. Oyunun çok kötü bir optimizasyonu olduğunu biliyorum ama tam olarak onunla alakalı mı bilmiyorum. Bir çözüm bulabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop kullanıyorsun ayarlar lowda kullanırsan işlemciye yük biner ve ısınmadan dolayı droplar yaşarsın. Ayarları yükseğe al bazı gölge tarzı ayarları düşür.

Oyun üst düzey sistemlerde bile bu sıkıntıyı yaşatırken sizin sistemde olması gayet doğal. İnternette oyunun optimizasyonunu düzelten modlar bulunuyor onları uygulayabilirsiniz. Vulkan'a çevirmek büyük ölçüde düzeltebiliyor.

FPS'i 60 sabitle.
V-Sync açık.

Onun dışında daha önce oyunun normal sürümünü oynadığımda pek bir sorun yaşamadığımı, şimdi Complete Edition'da drop sorunu yaşadığımı söyleyebilirim.

Laptop kullanıyorsun ayarlar lowda kullanırsan işlemciye yük biner ve ısınmadan dolayı droplar yaşarsın. Ayarları yükseğe al bazı gölge tarzı ayarları düşür.
Ayarları low'da kullanınca işlemciye neden yük bindiğini anlamadım ama deneyeceğim.

Neredeyse hiçbir şey değişmedi diyebilirim.

Oyun üst düzey sistemlerde bile bu sıkıntıyı yaşatırken sizin sistemde olması gayet doğal. İnternette oyunun optimizasyonunu düzelten modlar bulunuyor onları uygulayabilirsiniz. Vulkan'a çevirmek büyük ölçüde düzeltebiliyor.
Dediğiniz gibi bir "fix" modu indirdim işe yaramadı. Vulkan'ı da denedim ama direkt oyun açılmadı bu sefer.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı