GTA 4 neden GTA 5'den gerçekçi?

Bir oyunda ben gerçeklikten uzak olan oyunların insanları daha çok çektiğine inanırım çünkü daha önce görülmemiş şeyler insanların ilgisini çeker bu GTA için çok minör bir örnek ama böyle olduğuna inanıyorum.

GTA IV gerçekten leş gibi bir GTA. Bir GTA değil yani. GTA dediğin gerçekçi değil eğlenceli olur. Saçma sapan araba fizikleri yapmışlar. Sanki Gran Turismo oynuyoruz. O sebeple de GTA V hala çok daha fazla satıyor. GTA IV çoğu anlamda daha gerçekçi. Ama daha eğlenceli değil.

GTA 4 2008 yılında çıktı. GTA 5 ise 2013 de. Bu süreç içinde yönetim de değişiklikler olmuş olabilir diye düşünüyorum. Fakat GTA 5 daha çok Online odaklı bir oyun, bunu da başardılar zaten. Oyun dünyasında en çok satışa ulaşan oyun oldu.

GTA 4 her şeyin ilk adımı idi. GTA 3 de nasıl 3 boyutlu oyuna geçip devrim yaptıysa Rockstar GTA 4'te de Online performansını denedi ve bunu 5 de şahaeser olarak sundu.
Online'ı çok sorunlu oyunun. Grand theft loading resmen yani.

GTA 5'in Online'si sorunlu diyorsan sana katılmıyorum sistemin mi düşük? Geç yüklemeyi geçirecek bir güncelleme geldi artık daha hızlı açılıyor.

Arkadaşlar bugün bir video izledim, şaşırdım kaldım.
GTA 4'ün GTA 5'ten daha iyi olduğunu kasteden bir başlığı var, izlemeden önce ulan dedim, kesin öyledir.
Açtım baktım, her detayda şaşırmam arttı, o kadar garip bir olay ki.
Yani bir oyun serisi gelişir, neden böyle?
4'Te olan detaylar neden 5'de yok?
Rockstar neden böyle yapmış?
Ve bazı arkadaşların da dediğine göre en destansı hikayeli GTA oyunu 4.
Hiçbir GTA'yı bitirmedim, ama 5'i bitireceğim inşallah, indiriliyor.
Epic'den salak gibi almadığım için ne yazık ki crack indiriyorum.
Video da şu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 4 zamanı için hakkaten çıtayı çok yükselten bir oyundu, GTA San Andress'ten sonra Rockstar Games, RAGE adındaki kendi oyun motorunu yaptı ve bu oyun motorunu GTA 4'te kullandı, Rockstar Games bu oyun motorun yanında dünyanın en iyi fizik motorlarından biri olan Europhia fizik motorunu kullanmıştır. Bu fizik motorunu kullanmak aşırı zordur ama Rockstar Games yinede kullanmak istemiştir. İşte bu yüzden GTA 4 bu kadar iyi fiziklere sahip. Ne yazıkki GTA 5'te fizik motorunu aşırı değiştirdiler ve bu yüzden GTA 4'teki gerçekçilik yok.

GTA IV gerçekten leş gibi bir GTA. Bir GTA değil yani. GTA dediğin gerçekçi değil eğlenceli olur. Saçma sapan araba fizikleri yapmışlar. Sanki Gran Turismo oynuyoruz. O sebeple de GTA V hala çok daha fazla satıyor. GTA IV çoğu anlamda daha gerçekçi. Ama daha eğlenceli değil.
Sebep tam olarak bu "çünkü eğlenceli değil". Gerçekçilik her oyun türünde işe yaramaz GTA serisi de öyle bir seri, yani hantal ve gerçekçi mekanikler yerine kimi zaman mizahi ama hızlı ve eğlenceli mekaniklere sahip bir seri. GTA 4'de farklı bir şeyler denediler hem optimizasyon sıkıntıları hem de oyunun eğlenceli olmamasından kaynaklı sıkıntı yaşadılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı