GTA 4 neden sevilmedi?

Sevilmediğini nereden çıkarıyorsunuz bilmiyorum, gayet sevilen bir oyun. Şu videonun ortaya çıkabilmiş olması bile sevildiğinin kanıtı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Optimizasyon kötüydü evet ama iyi kötü oynanabiliyordu daha yeni donanımla. Hatta günümüzde optimizasyonun kötü olmasının bir önemi de kalmadı çünkü modern cihazlar çok güçlü oyun için, kaba kuvvetle o sorunlar saklanmış oluyor. Üstüne DXVK, Fusionfix vb. ile oynanırlığını iyice artırabiliyorsunuz. Zaten 60FPS üstü oyunda sorun yaşatıyor animasyon, ara sahne gibi konularda, sabitlemek gerekli, dolayısıyla oyunu oynamak için gerekli donanım gücü iyice düşüyor. Tamamına buradan bakabilirsiniz:


Oyunun karanlık temasına gelecek olursak kişiye göre değişir fakat sonraki oyundan hikaye olarak daha ciddi olduğu kesin, ayrıca oyunun hikayesi de ana karakteri de karanlık zaten. Sadece elmasların hikayesi bile yeter, göze sokulmadan gayet güzel işlenmiş. Ayrıca oyun ve DLC'leri çıkış yaptığında 2008 ekonomik krizi vardı, bununla ilgili bir çok gönderme mevcut, oyun da genel olarak "Amerikan Rüyası"nı alaya alıyor, bunlar da etkili olmuştur karanlık temasında.
 
Eksiği yok, fazlası olduğu için sevilmedi. Araç mekaniklerinden, parkur vs. gibi şeylerde olan incelik ve detay fazla geldi ve tabii o karanlık atmosferi.

Eğer bu sayılanları beğenenler varsa (ki ben beğenenlerdenim) diğer GTA oyunları olduça sıradan ve basit gelecektir.

+PC'ye çıktığında optimizasyonu kötüydü ama asıl sebep bu olamaz bence.
 
Aslında GTA 4 harika bir konususu vardı. Yalnız fizik motoru ve optimizasyon çok kötüydü. O dönemin bilgisayarlarını zorlamaktaydı. Bu yüzden pek anılmamakta.
 
Aslında bu oyun seviliyor fakat GTA SA ve GTA 5 gibi oyunlara kıyasla çok tutamadı. Arkadaşlar sizce GTA serisinin en önemli oyunlarından biri olan GTA 4 neden diğer GTA oyunları kadar sevilmedi? Bu oyunun diğer oyunlara kıyasla eksi tarafları nedir sizce?

Eki Görüntüle 1807780

Optimizasyonun ısrarla düzeltilmemesi ve karanlık bir atmosfere sahip olması.
 
Optimizasyon, aşırı gerçekçilik, GFW saçmalığı. Optimizasyon fazla sorun olmasa da(birkaç yama ile sorun ortadan kalkabiliyor.), gerçekçilik ve cansız temalar çok sıkıcı.
 
Optimizasyon, fazla karanlık olması, dünyasının serbest takılma için uygun olmaması vs.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı