GTA 4 oynanır mı?

efe yazgı

Megapat
Daha fazla  
10 yıl önce GTA4 Steam'de para vererek aldığım ilk oyundu. O zaman oynadım, bitirdim fakat hem küçüktüm hem de 10 yıl geçtiği için hikayeyi hiç hatırlamıyorum. Tekrar oynamaya değer mi? Grafikleri kötü gelir diye korkuyorum. Gerçi birçok insan hikayesinin çok iyi olduğunu, hatta GTA 5'ten bile iyi olduğunu söylüyor ama bilemedim.

10 yıl önce GTA4 Steam'de para vererek aldığım ilk oyundu. O zaman oynadım, bitirdim fakat hem küçüktüm hem de 10 yıl geçtiği için hikayeyi hiç hatırlamıyorum. Tekrar oynamaya değer mi? Grafikleri kötü gelir diye korkuyorum. Gerçi birçok insan hikayesinin çok iyi olduğunu, hatta GTA 5'ten bile iyi olduğunu söylüyor ama bilemedim.

Eğer fiziklerine takılmam arcade aramıyorum diyorsan bence hala daha gideri olan bir oyun. Ancak silent patch kurmadan oynamanızı önermem hala sıkıntıları olan bir port PC portu ve 60 FPS sabit oynamanız gerekiyor öbür türlü ara sahnede sonsuz takılmaya girebiliyor. Onun dışında görevler biraz tekrar ediyor onun dışında Single Player'i sağlam olan bir oyun ve evet bana göre GTA 5'ten daha iyi bir Single Player sunuyor.

Grafik tutkunu değilseniz bence grafikleri günümüzde hâlâ gayet tatmin edebilecek düzeyde. Araba sürüş fizikleri harika, yeri gelince sinir edebiliyor ama arabanın yokuşlarda bazen göçüp yola sürtmesi ve kıvılcım çıkarması bile harika. Fizikler ağır gelebilir, yorabilir, sıkabilir. Ama oyun bence güzel. Kesinlikle bir şans daha verip tekrar başlamanı öneririm. Ben de bu yıl bitirdim.

PS3 döneminde oyun baya sorunlu olduğu için bitirme fırsatım olmamıştı. 1 hafta önce Steamden oynamaya başladım DLC leri de bitirip bırakacağım. Tekrar başlamanı öneririm hala oynanabilir seviyede.

Fizik olarak motor sürmek baya sinir bozucu ve telefon hilelerini kullanmadan oynamak zahmetli biraz. Bilgisayarın iyiyse grafiği fulle fakat çözünürlük 60hz olarak kalsın. Yoksa sürekli fps drop ve ara sahnelerde görüntü kayması oluşuyor.

Ben başlamayı denedim tekrardan ama olmuyor. Her yönüyle abartılmış bir oyun bence, karakterin Türk gibi hissettirmesi falan iyi ama hikaye sanki 01 dizisi gibi hissettirdi bana. Araç mekanikleri rezalet niye bu kadar takmış Rockstar bilmiyorum Assetto Corsa daha kolay hissettiriyor. Açık dünya bomboş zaten renk paleti çok soluk. Fizik görmek isteyen Half-Life 2 ya da Portal 2 oynayabilir. Tek sevdiğim yanı müzikleri. Bazı görevlerde eski oyunlardaki saçma zorluk var. Ama yine de denenebilir.

Geri
Yukarı